Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
ПОЧЕЛА ГРЕЈНА СЕЗОНА

Припреме и ремонт дали добре резултате

За разлику од Београда и многих градова у Србији, шабачка „Топлана“ је спремно дочекала сезону, орјентишући се искључиво према спољашњој температури ваздуха и интересима корисника.
Због ниских температура ваздуха шабачка „Топлана“ загревала је станове и пре званичног почетка грејне сезоне, готово од почетка октобра. Мањи проблеми на систему решавани су у ходу, те су Шапчани, за разлику од појединих потрошача у другим градовима у Србији, имали уредно снабдевање.
- Велики број локалних самоуправа у Србији, укључујући и град Београд, имао је проблема у снебдевању потрошача топлотном енергијом, што значи да нису биле добро припремљене за грејну сезону. Разлику од њих, ЈКП „Топлана Шабац“ била је припремљена за нову сезону, те смо са загревањем стамбеног и пословног простора почели још 4. октобра, због ниских температура. За нас није важан датум, доносно да ли је грејна сезона званично почела, већ каква је просечна дневна температура, каже Александар Продановић, директор ЈКП „Топлана Шабац“.
Ремонт постројења који је урађен на време, модернизоване подстанице и довољне количине енергената гарантују квалитетно грејање у стамбеном и пословном простору током зимског периода.
- Немамо никаквих проблема са техничком припремљеношћу нити са енергентима. Реконструисане котларнице и ремонтоване топлотне подстанице попут свих осталих топлана у Србији имамо проблема дуговањима према „Србијагасу“, али сам у разговору са представницима овог предузећа добио уверавања да никаквих проблема у снабдевању гасом неће бити, додаје Продановић.
За становнике у Улици Јанка Веселиновића, почело је грејање из котларнице на Тркалишту. Повољни временски услови и ажурност радника градске „Топлане“, проузроковали су завршетак припајања вреловода из ове улице на котларницу на Тркалишту пре предвиђеног рока.
- То је била котларница која је за рад користила мазут, а са њом смо имали одређених проблема у раду. Потрошачи на овој локацији су недавно прикључени на грејање у систему котларнице у централном постројењу на Тркалишту. Посао пребацивања са једне на другу котларницу требало је да буде окончан 25. октобора, али су наши и радници подизвођача искористили лепо време да посао заврше и пре тог рока, како би грађани у овом делу Шапцу имали грејање као и сви други потрошачи, објашњава Продановић.
Услов редовног и квалитетног снабдевања топлотном енергијом је редовно измиривање обавеза. Грађани који имају већа заостала дуговања могу са представницима ЈКП „Топлана Шабац“ потписати уговоре о репрограму.
М.С.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa