Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
ЖИТЕЉИ ШТИТАРА РАСПОЛАЖУ СРЕДСТВИМА ОД ЊИХОВОГ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ

РЕКОНСТРУИШЕ СЕ ДОМ КУЛТУРЕ

Захваљујући повраћају средстава од пореза на имовину, мештани Штитара реконструишу Дом културе, а имају и озбиљне планове за наредни период
На основу предлога већине мештана Штитара, Савет месне заједнице овог мачванског места одлучио је да средства од повраћаја пореза на имовину уложи у реконструкцију Дома културе и уређење атарских путева. У сарадњи са градом планирају изградњу нове амбуланте и извођење обимних радова на школи.
- Поштовали смо процедуре Градске управе око начина трансфера средстава Савету месне заједнице и коришћењу тог новца. У договору са мештанима, одлучили смо да средства искористимо за насипање локалних путева и уређење Дома културе. Желимо да омогућимо бољу здравствену заштиту наших мештана и боље услове за ђаке у нашој школи, кроз постављање нове фасаде и замену столарије на школској згради, истиче председник Савета МЗ Штитар Рајко Симић.
Ове предлоге подржава и Раденка Гајић, одборница у Скупштини града.
- Уз подршку града и мештана Штитара верујем да ћемо ускоро реализовати план за изградњу нове амбуланте. Постојећу амбуланту смо недавно реконструисали, али постоји план да градимо нову и имамо спреман пројекат, јер 2.000 мештана Штитара заслужује да има добре услове лечења, рекла је Раденка Гајић.
Са житељима Штитара у вези са новим радовима који ће се изводити у овом месту у наредном периоду разговарао је заменик начелника Градске управе Шапца Милан Васић. Том приликом, Васић се осврнуо и на критике опозиционе Српске напредне странке поводом повраћаја средстава од пореза на имовину сеоским месним заједницама.
- Када је град доносио одлуку о повраћају средстава од пореза на имовину у месне заједнице, веровали смо да мештани сваке месне заједнице најбоље знају шта је у њиховом интересу и где треба да уложе новац. Месна заједница Штитар је искористила ово право, средила документацију, предала валидан захтев и уложила средства у поправку крова на Дому културе и сређивање атарских путева. У последње опозициона Српска напредна странка говори о односу града према сеоским месним заједницама. Наша дужност је да говоримо о чињеницама. Град Шабац је у последње две године уложио преко 385 милиона динара у сеоске месне заједнице и то је најбољи доказ да град брине о селима. Више од 33 месне заједнице су искористиле своје право на новац од повраћаја пореза. Град ни у једном тренутку није гледао ко је на челима тих месних заједница, јер ми се не бавимо политиканством, нас интересује живот људи који живе у тим селима. Град Шабац је пример како се добро односи према својим месним заједницама, навео је Васић.
До сада, 33 месне заједнице, односно око две трећине од укупног броја сеоских месних заједница, укључиле су се у пројекат повраћаја средстава од пореза на имовину.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa