Инфо

20. октобар 2016.20. окт 2016.
ФИНСКИ АМБАСАДОР И НОРДИЈСКА ПОСЛОВНА АЛИЈАНСА У ПОСЕТИ ШАПЦУ

ШАБАЦ ПОУЗДАН ПАРТНЕР

Шабац је у уторак посетио фински амбасадор Перти Иконен и представници Нордијске пословне алијансе. Представници града гостима су представили привредне потенцијале Шапца. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић навео је да су квалитет живота, заштита животне средине и нове технологије биле најважније теме о којима су разговарали.
Амбасадор Иконен је изјавио да је видео да је град у добрим рукама. Истакао је да су дошли да промовишу нордијско пословно размишљање и да покажу да су добри партнери, као и да се нада успостављању сарадње.
- Знамо да су овде добри услови пословања јер финска фирма “Тикурила“ већ ради у Шапцу. Из онога што смо чули од градоначелника верујемо да Северозападна радна зона има потенцијал, рекао је Иконен.
Андреј Павловић, директор Нордијске пословне алијансе објаснио је да ово удружење представља нордијске компаније, што у пракси значи да посредују између различитих организација које желе да инвестирају у Србији.
- Шабац је дефинитивно у самом врху што се тиче генерисања интереса. Град је у претходном периоду већ показао да има добар начин да привуче нове компаније и показао да може да буде конструктиван партнер. Ако Шабац настави да ради као до сада сигурно ће доћи до нових инвестиција и поред “Тикуриле“ биће још нордијских фирми које ће овде инвестирати и бити погон развоја овог града, навео је Павловић.
Градоначелник Шапца је истакао да Шабац жели да покаже да је поуздан партнер који жели да учи од добро уређених држава. Сматра да то што у последње време у град долази доста амбасадора и представника страних компанија, говори о томе да је Шабац једно од најбољих места за инвестирање.
- Сертификат о повољном пословном окружењу који је Шабац добио од НАЛЕД показује да смо испунили услове да будемо поуздан партнер свакоме. Сматрам да је најважније да представимо наше грађане, јер је то наш највећи потенцијал. Створили смо услове за добре инвестиције, имамо квалитетне људе и наш приступ инвеститорима је другачији, рекао је Небојша Зеленовић.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa