Инфо

20. октобар 2016.20. окт 2016.
У СПОРТСКОЈ ХАЛИ „ЗОРКА“ ОДРЖАНЕ ПРЕДСТАВЕ ЗА ПРВАКЕ

Упозорити на време

Савет за координацију послова безбедности у саобраћају Шабац, у сарадњи са Предшколском установом „Наше дете“, прошлог петка уприличио дружење са циљем подизања свести о безбедности деце у саобраћају
Са жељом да, преносећи важне поруке у циљу повећања безбедности деце у саобраћају, допру до што већег броја млађих школараца градски Савет за координацију послова безбедности у саобраћају Шабац, у сарадњи са Предшколском установом „Наше дете“, организовао је дружење за све прваке са подручја Градске управе. Васпитачи ПУ извели су представу „Три прасета у саобраћају“, а деца су погледала и „Пажљивкова правила у саобраћају“ у извођењу Омладинског позоришта „Вожд“.
- Ово је традиционална сарадња са Агенцијом за безбедност саобраћаја из Београда. Ми делимо, тзв. „Пажљивкова правила“ или „Пажљивков буквар“ о безбедности у саобраћају. Деца из тога треба да науче како треба да се безбедно понашају у саобраћају. Мени је драго да смо искористили ту прилику укључивши и ове креативне васпитаче из Предшколске установе „Наше дете“. То су и предшколци који овако већ припремљени долазе у први разред тако да смо спојили и креативност и једну јако важну ствар, а то је безбедност у саобраћају. Оно на чему ће град радити у наредном периоду, и што константно ради, као што сте сведоци, јесте на превенцији безбедности. То је нешто што је најважније, да деца знају како безбедно да се понашају у саобраћају - изјавио је Немања Пајић, председник Савета за координацију послова безбедности у саобраћају.
Представа „Три прасета у саобраћају“ резултат је рада васпитача на семинару који је организовала Агенција за безбедност саобраћаја од које су, овом приликом, стигле и похвале на рачун Града који је постигао највеће резултате када је у питању рад на превенцији и безбедности најмлађих у саобраћају.
- Веома смо задовољни постигнутим. Зато бих у своје лично име и у име Агенције за безбедност саобраћаја похвалио Град Шабац и ПУ „Наше дете“ који су, заиста, уложили велики труд да ово реализују. И за децу и за њихове родитеље веома је важно да схвате кључне поруке, да се у саобраћају безбедно понашају и да буду свесни ризика којем се деца и сви учесници у саобраћају излажу - рекао је Милан Илић из Агенције за безбедност саобраћаја.
Око 1.100 ученика, по завршетку дружења, на поклон су добили „Буквар Пажљивкових правила у саобраћају“ и мајице од Агенције за безбедност саобраћаја и Градског савета за координацију послова безбедности у саобраћају Шабац.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa