Инфо

20. октобар 2016.20. окт 2016.
СТУДЕНТИ И ПРОСВЕТНИ РАДНИЦИ У ПОСЕТИ ШАПЦУ

ИЗ ШАПЦА ПОНЕЛИ ЛЕПЕ УТИСКЕ

Студенти Високе туристичке школе из Београда у оквиру теренске наставе ове високошколске установе прошле суботе посетили Шабац. Поред њих, наш град посетили и просветни радници из Врчина
Прошле суботе, у центру Шапца, необична слика: млади студенти Високе туристичке школе, уче о историји нашег града и читавог краја.
- Најјачи утисак на нас је оставила прича о страдању Шапца и његових становника у Првом светском рату. Веома нам се допао модерно уређен градски Трг, који је због спектра боја јединствен у Србији, навеле су студенткиње Јелена Стефановић и Александра Антић.
Лепота града и гостољубивост домаћина оставили су јак утисак на професорку Снежану Штетић.
- Морамо да волимо своју земљу ако желимо да развијамо туризам. Многи студенти су први пут у Шапцу, а град им се веома свидео. Посебно су се заинтересовали за историју овог града, а на њих је веома леп утисак оставила Господар Јевремова улица, Црква Светих апостола Петра и Павла, као и градски Трг. Верујем да ће ово бити почетак квалитетне сарадње између Високе туристичке школе и града Шапца, јер видим спремност и представника града и студената. Студенти су одушевљени изгледом и историјом града, а сећам се да је и прошлогодишња генерација, након посете Шапцу, месецима причала о овом граду. Драго нам је и да се градоначелник Шапца Небојша Зеленовић показао као прави домаћин, те је током посете разговарао са нашим студентима и одговарао на њихова питања, нагласила је професорка Штетић.
Некадашња студенткиња ове високообразовне установе, Ана Павловић, лиценцирани туристички водич Туристичке организације Шапца, припремила је план посете граду и околним локацијама.
- Студенти су чули доста тога о богатој историји нашег града. Свидела им се и шетња кроз центар града, који представља спој традиционалног и модерног. Круна обиласка центра града била је посета Тргу шабачких жртава и споменику са одликовањима у пешачкој зони, навела је Ана Павловић.
Одмах након студената из Београда у центар града стигла је и група просветних радника Основне школе „Свети Сава“ из Врчина, који су били на пропутовању кроз Шабац. Заинтересовани за историју и лепоте нашег града, замолили су Друштво пријатеља Хиландара, да им буде домаћин и покаже знаменитости Шапца.
- Нашим пријатељима смо показали Шабачку гимназију, Народни музеј и Библиотеку. Веома их је интересовала историја Шапца, посебно она са почетка 20. века. Занимљива им је била и прича о шабачким кафанама, и о духу по ком је овај град познат, рекао је Верољуб Илић, председник Друштва пријатеља Хиландара.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa