Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
ИНИЦИЈАТИВА ГРАЂАНА ДАЛА РЕЗУЛТАТ

Реконструисан парк код „Соколане“

Зелена површина у центру града реконструисана је захваљујући прошлогодишњем предлогу грађана у оквиру пројекта партиципативног буџетирања
Прошле недеље завршена је реконструкција парка код „Соколане“, односно „Партизана“. Уређење ове зелене површине био је један од пројеката који су добили највећу подршку приликом прошлогодишњег изјашњавања грађана у програму партиципативног буџетирања. Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем, подсетио је да је поред уређења стаза у парку реконструисан и поплочан улаз у парк, код раскрснице улица Косте Абрашевића и Милоша Обилића.
- У парку је постављена чесма са пијаћом водом, што је још један од предлога грађана у оквиру пројекта партиципативног буџетирања. Набављен је нов урбани мобилијар, који чини 20 нових клупа и дечје игралиште са гуменом подлогом. Купљено је и 10 нових кантица за отпад, рекао је Недељковић.
Нажалост, још док је уређење парка трајало, несавесни појединци су оштетили неколико клупа, али и дечје игралиште.
- Дечја вртешка је већ два пута поправљана. Нажалост, поједини суграђани се веома немарно односе према свему што се изгради. Апелујем на све грађане Шапца да чувамо све јавне површине у граду, јер у њиховој изградњи, одржавању и реконструкцији учествујемо сви заједно. Овакве целине се финансирају новцем свих грађана Шапца. Свака штета која се направи надокнађује се из наших џепова, упозорава Недељковић.
Уређење парка обављено је у више фаза, а радови су трајали до прошле седмице. Према речима надлежних, уређење овог простора наставиће се и следеће године.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa