Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
Почела селекција кандидата за посао у „Јазакију“

НЕЋЕ РАДИТИ САМО КО НЕ БУДЕ ХТЕО

У Центру за стручно усавршавање обављено је тестирање 20 кандидата за тим лидере и тренере за производни процес у компанији „Јазаки“. Тестирање се наставља наредне седмице, а одабраних 40 кандидата биће међу првим Шапчанима који су добили посао у „Јазакију“. Њихово задужење биће да обучавају будуће раднике у производњи и припреме их за почетак рада фабрике до јуна наредне године.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је јуче Центар за стручно усавршавање и кандидатима пожелео срећу и успех у будућим пословима. Он је подсетио на своје изборно обећање да ће велика инвестиција доћи у Шабац.
- То обећање се данас остварује. Фабрика се гради, људи се запошљавају и ја могу са радошћу да кажем да су први Шапчани добили посао у „Јазакију“. Чињеница да ће 1.700 људи у овој великој, мултинационалној компанији добити прилику да ради, говори да Шабац може да буде поуздан партнер сваком инвеститору. Очекујем да Шапчани искористе своју прилику и конкуришу за посао. А ми ћемо им, као Град, помоћи тако што ћемо организовати обуке за стране језике и рад на рачунару за први круг кандидата. Следеће четири године свако ће добити прилику да заради више и неће радити само онај ко то не буде хтео, закључио је градоначелник.
Говорећи о сарадњи са менаџментом „Јазакија“, градоначелник је истакао да ниједна велика инвестиција не може да се деси ако не постоји добра сарадња између компаније и заједнице у коју она долази.
- Само ако сви дамо свој максимум, инвестиција може да успе. Предност интернационалне компаније је у томе што она доводе најбоље људе. Ми смо имали одличну сарадњу са њима и током процеса преговарања, и сада, када је компанија стигла у Шабац, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Шапчанка Теодора Павловић једна је од кандидата на тестирању. Очекује да се запосли у менаџменту јер је та позиција у складу са занимањем за које је завршила факултет.
- Тестирања су занимљива и ништа није тешко. Свако може да уради тест и да буде најбољи. Очекујем да све иде правим путем и да одаберу најбоље људе. Волела бих да се запослим у менаџменту, рекла је Теодора Павловић након тестирања за посао у „Јазакију“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa