Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
ШАПЧАНКА У ЖИРИЈУ 61. МЕЂУНАРОДНОГ САЈМА КЊИГА У БЕОГРАДУ

ДУПЛИРАНЕ НАГРАДЕ

У главном жирију овогодишњег 61. Међународног сајма књига у Београду, којим је председавао професор Факултета Политичких наука у Београду, Драган Симеуновић, седела је и Шапчанка Драгана Ковачевић. Њено девојачко презиме је Бошковић, а основну школу “Ната Јеличић“ (Шабац ) и гимназију, завршила је у родном граду (Шабац). Југословенску и светску књижевност, дипломирала је на Филолошком факултету у Београду 1986. године.
Новинарством се бави више од три деценије. Почеци су везани за омладинске листове “Младост“ и “Студент“, а од 1981. прелази на Београд 202 и Други програм, где и данас ради, као уредница редакције “Светска сцена и суседна култура“. Знање је стицала и у омладинским емисијама: “Путоказ“ и „Нико као ја“, а касније у редакцији за културу пратила књижевност.
- На самом сајму је било доста нових издања белетристике, историје и монографија. Због тога се жири одлучио да у свим категоријама подели две равноправне награде. Тако су за издаваче године проглашени “Лагуна“ и “Клио“, каже Драгана.
Ако је утисак не вара, овогодишњи Сајам је посетило много више људи него прошле године. Гужва је била свакодневна, а посебно јој је драго што је за дечју књигу године проглашена “Лоло-пас детектив“, Уне Бабић, ученице четвртог разреда Основне школе “Лаза Костић“ на Новом Београду.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa