Инфо

18. новембар 2010.18. нов 2010.
НЕДЕЉА ФРАНЦУСКЕ КУЛТУРЕ У ШАПЦУ

ИСКРА ПАРИЗА

Прошлог петка у шабачком Народном музеју одржана је конференција за штампу на којој је било речи о програму “Недеље француске културе“ уприличене од 15. до 19. новембра, поводом обележавања стогодишњице Друштва пријатеља Француске у Шапцу. Значајан јубилеј симболично је обележен разноврсним програмом реализованим у сарадњи са Француским културним центром а под покровитељством Града Шапца
О значају и истријату Француског клуба у Шапцу на прошлонедељној конференцији је говорио начелник Одељења за друштвене делатности и привреду Градске управе Града Шапца Небојша Зеленовић, истакавши значај неговања пријатељских односа између градова, држава и народа.
Програм је почео у понедељак проекцијом француског филма “Ко ме воли тај ме следи“ у “ЛМ“ биоскопу. Након тога, у истој сали и стандардном термину (од 20 часова) наши суграђани су имали прилике из вечери у вече погледају још два остварења савремене француске кинематографије, док је за вечерас заказано приказивање филма “Човек из воза“, а сутра “Мушке приче.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa