Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
КОШКАЊЕ И ПСОВАЊЕ У ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“ ПРЕРАСЛО У ИНЦИДЕНТ

СВЕ ПРИСУТНИЈЕ НАСИЉЕ

Вршњачко насиље, што је евидентно, све је присутније у школама широм Србије. Дечја ситна кошкања већином остану само на томе, али понекад прерасту и у нешто више и опасније
Протеклог уторка у ОШ „Ната Јеличић“ обична дечја играрија око тапкања сличица прерасла у кошкање и псовање, а кулминирала инцидентом у коме су учествовала два ученика трећег разреда. Родитељи повређеног детета У. Б. у пратњи адвоката наредног дана, у среду, пре састанка са надлежнима у школи, окупљеним медијима изјавили су да ће предузети све законске мере како се нешто слично не би убудуће дешавалао.
- Све се десило око једанаест сати. Нисмо ни били обавештени од стране школе већ сам око пола три видео ћеркин позив у коме ме је обавестила шта се десило. Према синовљевим речима играли су се сличицама, тапкали, а онда га је друго дете ударило једном. Повукао се, али је примио још два ударца. Примио је ударце у пределу главе, носа и зуба. Крварио је из ноздрва. Имамо и извештаје лекара о повредама. Није константован прелом, али су га упутили на неурологију ““ рекао је Миодраг Богићевић, отац повређеног детета.
Родитељи истичу да ово није први проблем са којим су се сусретала њихова деца када је у питању вршњачко насиље.
- Мој старији син, док је похађао ову школу, био је претучен ногама у стомак. Ћерци су поломљена два зуба. Обраћали смо се директорки више пута. Молио сам да ми изађу у сусрет. Кад год сам закуцао на врата била су ми затворена. Порука другим родитељима је да престане већ једном насиље по школама. Насилници треба на једну страну, а нормална деца на другу ““ поручио је забринути отац.
О самом инциденту директорка ОШ „Ната Јеличић“, Зорица Недељковић, сазнала је по доласку на посао у среду ујутру.
- Психолог школе обавестила ме је детаљно о свему, као и о свим корацима које смо предузели. Веома водимо рачуна о безбедности ученика. Сматрамо да смо успешни у томе. Јуче по мојим сазнањима, онолико колико је мени пренето, било је кошкање између два ученика трећег разреда. Психолог је одмах позвала родитеље и једног и другог ученика. На састанку који смо заказали размотрићемо све појединости, увидети и доћи до закључка шта су следеће мере. Ми ћемо поступати по протоколу пошто имамо и састанак Тима за безбедност, после овог састанка, када све чињенице сагледамо. Мислим да бисте и ви имали тачнију информацију да вас родитељи нису мало раније позвали ““ изјавила је директорка.
Вршњачко насиље, што је евидентно, све је присутније у школама широм Србије. Дечја ситна кошкања већином остану само на томе, али понекад прерасту и у нешто више и опасније.
- Из разговора са учитељима сматрам да је ово било ситно кошкање. После састанка донећемо одлуку у вези са свиме што се десило. Дешавају се инциденти међу ученицима и ми радимо на томе да до тога не дође. Наша улога је васпитна поред образовне. Доста сте трудимо да баш њу ставимо као приоритет јер видимо шта се дешава. Деца су таква каква јесу, али великим делом долази и из куће. Ми се трудимо да сви буду сигурни, безбедни и увек ћемо радити у том правцу ““ поручила је директорка.
Одлука о даљим мерама, у које спада и дисциплински поступак, биће донета по завршетку састанка са родитељима и Тимом за безбедност.
О. Г.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa