Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ ПОЛАЗНИЦИМА ПРОГРАМА „Е-СОВА“

УЛАГАЊЕ У ЗНАЊЕ

Прошле недеље у Центру за стручно усавршавање 60 полазника пројекта „Е-Сова“ добило сертификате за успешно завршену обуку
Прва група од 60 полазника успешно је положила све тестове у оквиру пројекта „Е-Сова“, који је креирао и финансирао Град Шабац. Њима су прошле недеље додељени сертификати за програмера у програмском језику Јава скрипт.
- Искуство је одлично, а пратило га је добро дружење. Учили смо Јава скрипт, али и друге ствари, попут креирања апликација. Програмирање ће бити мој позив, тако да ми је овај пројекат био од велике користи, навела је Ана Арсеновић.
„Е-Сова“ је пружила прилику Шапчанима да прошире своја знања из ИТ сектора.
- Сазнао сам нове ствари и нове занимљивости. Поред тога, упознао сам и нове људе. У потпуности сам задовољан пројектом, нагласио је полазник курса Милан Аврамовић.
Будућност у програмирању видели су и најмлађи полазници, који имају само 13 година.
- Привукло ме је то што се од програмирања може зарадити доста новца. Пријавио сам се скоро случајно, јер сам у поштанском сандучету у марту нашао флајер за програм „Е-Сова“. Пријавио сам се и успешно креирао апликацију, рекао је Никола Митровић.
Са њим се слаже и Марко Рељић, који такође има само 13 година.
- Предлог да се пријавим на курс дошао је од моје наставнице, а ја сам је послушао. Није било тешко, напротив, било је веома забавно радити са осталим члановима „Е-Сове“, рекао је Рељић.
Интересовање Шапчана свих генерација за бесплатну обуку било је веома велико.
- На онлајн платформи ради 700 људи који су се пријављивали још од марта. Очекујемо да ће сви они за два до три месеца положити све тестове. Онда следи друга фаза пројекта, која подразумева да њихова знања буду још потпунија и да они наставе са радом, рекао је Горан Стојићевић, помоћник градоначелника задужен за образовање.
Град има обавезу да пружи шансу свим људима да буду конкурентни у пословима који су веома добро плаћени, а са таквом праксом наставиће се и у будућности, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом обраћања полазницима програма „Е-Сова“.
- Стечено знање ће полазницима курса омогућити да буду конкурентнији у потрази за најплаћенијим послом у Србији. Шабац је први град у Србији који је покренуо овакав вид школовања. Неформално образовање које је град Шабац омогућио пројектом „Е-Сова“ довео је до тога да ћемо из месеца у месец имати нове младе људе који су завршили курс. Они треба да се запосле, да имају добру плату и да остану у свом граду. Након што је први циклус пројекта дао резултате, имамо обавезу да наставимо даље. Треба да омогућимо да постану озбиљни програмери и да зарађују од свог знања. У Шапцу свако треба да зарађује више, зато ми правимо школу за 21. век, да бисмо имали пристојно друштво у ком људи живе и зарађују од свог рада и знања, нагласио је Зеленовић.
Шабац је први град у Србији који је бесплатно пружио прилику неограниченом броју људи да стекну знања из области програмирања. Реализација пројекта “Е-Сова“ коштала је два милиона динара, а финансирао ју је Град
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa