Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
ПРОМОЦИЈА АМЕРИЧКОГ ФУДБАЛА У ШАБАЧКИМ ШКОЛАМА

“ФЛАГ“ ЗА ОСНОВЦЕ

КАФ “Шабачке ајкуле“ започео је акцију промоције “флег“ фудбала, форме америчког фудбала, у шабачким основним школама. Идеја клуба је посета свим “осмолеткама“ како би се проширила база најмлађих играча
Амерички фудбал у Србији и Шапцу већ има традицију дугу готово деценију и по, али форма овог спорта прилагођена најмлађима “флаг фоотбалл“ ствара све јачу базу у нашој земљи. Флег секција „Ајкула“ већ се такмичила, а кроз акције популаризације жели да приближи спорт овдашњим основцима.
- Најпре основима кроз видео пројекцију представимо спорт, одговоримо на њихова питања, а потом, свако ко жели, може да се опроба у игри, тактици. Професори нам радо излазе у сусрет, деца су заинтересована, допадне им се “флег“ и то је најважније ““ истиче тренер Милан Јокић.
ФЛАГ ФООТБАЛЛ
“Флаг“ је верзија америчког фудбала прилагођена најмлађима у којој нема удараца, нити заустављања ривала обарањем, а самим тим, нема ни стандардне опреме за овај спорт. Играчи на себи носе заставе (енг. флаг) и противник је заустављен када му се узме застава.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa