Инфо

18. новембар 2010.18. нов 2010.
ЗАШТО ОБДАНИШЕ У БОГАТИЋУ НЕ МОЖЕ ДА ПОЧНЕ СА РАДОМ

ОБДАНИШТЕ ЗАВРШЕНО А ДЕЦА СЕДЕ КУЋИ

Репрезенативна зграда дечјег обданишта у Богатићу, скоро у потпуности завршена, али не може да почне са радом, јер извођач радова тражи да му се плати за изведене радове. Председник општине каже да би Општина Богатић, као оснивач, платиила, али да за трећу фазу радова не може да плати јер није расписан тендер и није поштована процедура. Деца не могу да користе објекат а родитељи трпе. Како наћи излаз из зачараног круга и ставити обданиште у функцију
Она стара народна мудрост која за неки изненадни догађај или појаву каже „родило се, ваља га љуљати“, могла би се сликовито применити на дечје обданиште у Богатићу. Наиме, овај репрезентативни објекат, којим би се могли поносити и много већи градови од мачванске варошице, већ неколико месеци чека да отвори своја врата малишанима. Нажалост, иако је преко 90 одсто посла завршено и уз ситне грађевинске радове објекат би могао да проради за само неколико дана, од тог посла, бар за сада, нема ништа. Због тога малишани из Богатића, уместо у лепом обданишту, дане проводе код својих кућа, а њихови родитељи брину бригу шта да раде са децом.
Кад су деца мала неко мора да их пази. За такве потребе се обданишта и праве. Кад обданиште не ради, децу морају да пазе мајке или очеви, или већ неко трећи. А онај ко децу пази, другог посла не може да има. И тако круг се затвара - обданиште не ради, деца су код својих кућа, маме не могу да иду на посао. Тешка брига притисла.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa