Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
У ОШ „СТОЈАН НОВАКОВИЋ“ НА ЛЕТЊИКОВЦУ ОБЕЛЕЖЕН ЕВРОПСКИ ДАН НАУКЕ

НИТИ ТКАНЕ ЗНАЊЕМ

Туристичка организација Шабац у сарадњи са Центром за стручно усавршавање реализовала је протеклог понедељка изложбу „Нити науке“ на којој су представљени ликовни радови ученика од другог до четвртог разреда
Поводом Европског дана науке Туристичка организација Шапца у сарадњи са Центром за стручно усавршавање протеклог понедељка организовала је изложбу „Нити науке“ у ОШ „Стојан Новаковић“ на Летњиковцу. Радови ученика од другог до четвртог разреда на тему „Мој доживљај науке у Парку науке“ и „Асоцијативни сатови“ настали су након посете Парку науке у Центру за стручно усавршавање.
- Сматрам да је посета Парку науке и изложби „Асоцијативни сатови“ имала врло едукативан карактер. О ономе што смо видели причали смо доста пута на часовима природе и друштва, српског језика и математике. Мислим да је добар потез што смо ученике нижих разреда одвели у једну овакву институцију и предочили им нешто што ће их мотивисати, а део њих усмерити ка озбиљном изучавању предмета који им леже или неких области што ће можда довести и до неког научног резултата у будућности - рекао је учитељ Драган Митрић.
Према речима в. д. директора Центра за стручно усавршавање мр Татјане Марковић Топаловић, идеја је да се значајни датуми на државном нивоу, а и Европе и света, обележевају управо добрим суседским, комшијским односима.
- Ово је дан када треба да се замислимо колико смо уложили у науку, колико дајемо науци и како негујемо заправо децу која тек треба да уђу у свет науке. Имали смо једну врло инспиративну изложбу деце од осам до десет година који су посетили Парк науке и изложбу асоцијативних сатова и дали свој одговор. Ово заправо представља нити науке. Ми планирамо да те нити науке провучемо кроз све институције које нас окружују и да следеће године имамо једну добру мрежу научних нити која ће се протезати кроз простор - истакла је мр Татјана Марковић Топаловић.
Обележавање Европског дана науке започето је прошле године на иницијативу Туристичке организације града Шапца. Како ће образовни туризам у будућности бити у експанзији верују да ће шабачки Парк науке на туристичкој мапи Србије заузети важно место.
- Прошло је годину дана откако је Туристичка организација града Шапца први Парк науке ставила и на туристичку мапу града. Тим поводом заједно смо и ове године са Центром за стручно усавршавање, као и Активом учитеља ОШ „Стојан Новаковић“ на Летњиковцу, организовали заиста леп догађај. Имали смо прилику да се са триста деце ове школе, који су иначе и аутори ових дивних радова, подсетимо, али и да популаризујемо науку, знање, и на тај начин промовишемо и школство, а уједно и Парк науке, како ја волим да кажем, прву првину двадесет првог века у нашем граду што он свакако и јесте. Туристичка организација града Шапца увек је препознавала истинске вредности, а међу тим вредностима данас се налази и Парк науке, Европски дан науке и наравно, сва деца у нашем граду која заједно са нама обележавају овај дан - изјавила је Тамара Пејић из Туристичке организације града Шапца.
О. Гавриловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa