Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА ШАПЦА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

НЕГУЈЕМО СЕЋАЊА НА СЛАВНЕ И ТЕШКЕ ДАНЕ

Поводом 98. годишњице ослобођења Шапца у Првом светском рату, прошле среде, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић положио је венац на споменик жртвама у ратовима од 1912. до 1918. године у порти Саборне цркве светих апостола Петра и Павла.
- Одајући пошту свима који су своје животе положили за слободу, негујемо сећање на славне и тешке дане када је Шабац претрпео највећа разарања због којих је назван Српски Верден и постао синоним страдања. Град Шабац поштује њихову жртву и наша обавеза је да памтимо дела оних који су гледали у будућност. У Шапцу смо увек највише ценили слободу, слободу да се одлучује, слободу да се доносе добре одлуке, слободу да се искаже јавна мисао. То је оно за шта су грађани Шапца опредељени и за шта ће увек бити опредељени. Култура сећања коју негујемо помаже нам да сутра будемо добри људи и доносимо боље одлуке. Нове победе ће се освајати за столом памећу и храброшћу, рекао је градоначелник Зеленовић.
Венце су положили и представници Градског одбора савеза потомака ратника од 1912. до 1920. године, Војске Србије, Организација резервних војних старешина и други. Парастос жртвама служио је епископ шабачки Лаврентије са свештенством Саборне цркве у Шапцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa