Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
ЗОРАН ЖИВКОВИЋ, ЛИДЕР НОВЕ СТРАНКЕ И НАРОДНИ ПОСЛАНИК

Фарсом прикривају лажи

Председник Нове странке и народни посланик Зоран Живковић сматра да фарса око наводног покушаја атентата на председника Владе Србије Александра Вучића има за циљ да прикрије лажи власти и премијера Србије.
Према његовим речима, безбедност председника Владе Србије веома је важна и зато је неозбиљно да сам премијер прави фарсу од свега тога.
- Њега можемо да аболирамо, јер је он рекао да није било покушаја атентата и да њему не фали ни длака са главе, али његове дворске луде су произвеле велику фарсу о томе да је оружје које је пронађено на 750 метара од куће његових родитеља у Јајинцима нешто што угрожава његову безбедност ““ истиче Живковић.
Свако нелегално оружје, свако оружје ван домашаја државе, по њему, опасност је за грађане, за државу, за функционере и то мора да буде спречено.
- Нема никаквог основа да се око тога прави прича да је то усмерено према Вучићу, нема никаквих индиција да је то тачно, нити из безбедносних кругова, нити је било ко од озбиљних аналитичара могао да то потврди ““ наглашава он.
Према његовим речима, на овај начин се прикривају лажи, а њих има много.
- Лаж је да смо у суфициту, а Фискални савет каже да ову годину у завршавамо са 700 милиона евра дефицита. Лаж је да нико не зна шта се десило са Савамалом, а Вучић је рекао да су неке будале из врха београдских власти криве за то, а у врху власти у главном граду су Синиша Мали и Горан Весић. Лаж је и да је хеликоптер пао сам и да нема никакве кривице Гашића или неког другог. Лаж је да нам иде феноменално добро пошто то ни Шапчани, ни Нишлије, ни Београђани, не осећају, то чак ни сви чланови СНС-а не осећају, а камоли неко други ““ наглашава лидер Нове странке.
Живковић истиче да су предстојећи председнички избори изузетно важни и да опозиција има обавезу да на њима наступи јединствено.
- То није питање наше воље, то је питање наше обавезе. Председнички избори су важни као симбол, метафора, као обележје нечега да ће се у Србији дешавати промене. Председник Србије нема нека велика овлашћења, али све велике промене у Србији су почеле тако што је промењен председник. Демократска, проевропска опозиција, а зна се ко ту улази, има обавезу да се договори око заједничког кандидата. То мора бити кандидат који нема јако страначко обележје, нестраначки кандидат. Не зато што су политичари лоши сами по себи, већ зато што нестраначки кандидат може да покупи најширу подршку ““ изричит је Живковић.
Он додаје да се истиче једно име за заједничког кандидата и да је то Саша Јанковић, заштитник права грађана.
- Од њега зависи да ли ће да уђе у кампању. Мислим да га власт већ гура у то и да је режим почео председничку кампању, али негативну. Он има предност зато што јако добро зна уставно-правни систем државе, дуго је у државним органима, нема чега да се стиди у својој професионалној и личној прошлости. Он не треба да буде председник опозиције, он треба да буде председник грађана и да не буде млађи сарадник своје супруге у хуманитарној организацији, као што нам је сада случај, него да ради свој посао ““ закључује наш саговорник.
За Живковића нема дилеме да ли би кандидат опозиције председника Србије могао да буде бивши шеф дипломатије Вук Јеремић учесник председничких избора.
- Вук Јеремић ако буде кандидат, биће кандидат Александра Вучића и ту немам никакве сумње. Верујем да су и грађани Србије свесни могућности такве преваре и да ми као озбиљни политичари не треба да наседамо на те провокације ““ каже Живковић
НС У ШАПЦУ ОБЕЛЕЖИЛА ДВЕ ГОДИНЕ РАДА
Нова странка у Шапцу обележила је две године рада и постојања у нашем граду. Том приликом организован је свечани коктел којем су присуствовали лидер НС Зоран Живковић, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник Скупштине града Немања Пајић, коалициони партнери НС са листе „Победа за Шабац“. Домаћин коктела био је председник Градског одбора НС у Шапцу Александар Симић.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa