Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
ПРОДАН ПАНИЋ, ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Да се село приближи граду

На последњој седници Скупштине града Шапца за заменика председника Скупштине изабран је Продан Панић, пољопривредник из Накучана, отац петоро деце.
Панић је у прошлости био председник Месне заједнице Накучани, а рад и остварени резултати су га у великој мери препоручили за функцију на коју је изабран.
- Избор за заменика председника Скупштине града је велика част и обавеза за мене, али и за све оне људе који су подржали идеју да се село што више приближи граду. Житељи села и пољопривредници Мачве и Поцерине имају сада свог човека који ће увек бити спреман да саслуша и покуша да реши сваки проблем са којим се суочава ““ каже у разговору за „Глас Подриња“ Панић.
Он је изузетно задовољан чињеницом да у градској власти постоји разумевање за политику која за циљ има изједначавање града и села.
- Политика града и моја политика, чији је циљ да услови живота у селу буду што приближнији онима у граду, у минулом периоду је дала извесне резултате и веома ми је драго због тога. Ту не смемо да станемо и морамо да идемо даље. Проблеми са којима се сусрећемо на селу су велики, и вођењем озбиљне и одговорне политике ми можемо да их решимо ““ истиче заменик председника Скупштине града.
Према његовим речима, кључни проблеми на селу су: останак младих на селу, враћање поверења људи да се врате на село и вођење рачуна о пољопривреди.
- Ситуација на селу је веома тешка. Суочени смо са огромним проблемом од када нам је држава укинула субвенције, а цене пољопривредних производа су недопустиво ниске. Све то, али и велика светла града и оно што градови нуде, утиче да нас је све мање на селу. То мора да се промени ““ напомиње наш саговорник.
Панић додаје да је, на срећу, урађено доста тога када је реч о односу града према селу у Шапцу. Много путева је урађено, сређена је улична расвета у многим селима, треба наставити са сређивањем Домова култура, амбуланти и преосталих путева.
- Када је реч о пољопривреди, Град је много уложио у ову грану. За разлику од Владе Србије, од Града добијамо субвенције које нам много значе, а нарочито је важна помоћ приликом копања дубинских канала у Поцерини. Људи су задовољни, јер су Град и Дирекција за пољопривреду препознали шта нас тишти и ту су да нам помогну ““ напомиње Панић.
Када је реч о томе у којој области ће се највише потрудити, Панић каже да му је најважнији задатак наставак радова на инфраструктури у селима.
- Саслушаћемо све проблеме које људи имају и покушаћемо да остваримо оно што им је важно. У мени ће увек имати саговорника и неког ко ће покушати да им помогне. Залагаћу се да свака Месна заједница има исту помоћ од Града ““ додаје заменик председника Скупштине града.
Њему је посебно драго што градске власти имају разумевање за село. Све што је до сада урађено, како каже, и што ћемо урадити је захваљујући слуху и разумевању градских власти. Биће много лакше, наставља, јер сада житељи села имају свог човека у власти.
- Важно је и добро што су људи из града препознали у мени некога ко може и треба да помогне у реализацији политике која за циљ има развој села. Захвалан сам свим одборницима, председнику Скупштине Немањи Пајићу, као и градоначелнику Небојши Зеленовићу. Потрудићу се да оправдам поверење које су ми указали ““ закључује Панић.
Помоћи спорт на селу
- Један од начина да се конкретно помогне селу је и улагање у сеоски спорт. Свако село има свој фудбалски клуб и они су много важни за останак младих. Морамо да пронађемо начин да помогнемо спортским клубовима и за то ћу се залагати ““ истиче Продан Панић.
Семинар у Нишу
Група градских одборника, међу којима је био и Продан Панић, недавно је учествовала у раду семинара у Нишу који је био посвећен општинским и градским одборницима у Србији.
- Имали смо прилику да разменимо искуства са колегама из целе Србије. У разговору са одборницима из Зрењанина, Крушевца, Ниша, Крагујевца имали смо прилику да видимо како они раде, али и да се похвалимо својим послом у Шапцу. Наш град одскаче када је реч о раду парламента, а мој предлог ће бити да применимо сва она позитивна решења у раду локалних скупштина укључујући и електронску комуникацију која постоји у неким градовима ““ каже Панић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa