Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
ШЕСТА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

САМО ЈЕДАН ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ

Ванредна шеста седница Скупштине града одржана је у суботу. На дневном реду од 18 тачака 17 се односило на разрешење и постављење. Поред тога усвојена је одлука о финансирању вантелесне оплодње. Од одборника опозиције био је присутан само Александар Пајић, шеф одборничке групе Српске напредне странке.
Првом тачком разрешен је заменик председника Скупштине Марко Јанчић, који је пре десетак дана, заједно са Тамаром Бастајом, напустио посланички клуб Заједно за Србију. Њих двоје такође нису присуствовали седници. Уместо Јанчића изабран је Продан Панић, пољопривредник из Накучана.
- Недолазак комплетне опозиције на седницу је начин да изразимо незадовољство бруталношћу и притисцима који су присутни последњих 15-20 дана. Мислимо да су притисци, како на одборнике позиције тако и на наше, као и покушаји плаћања одборничких мандата нешто чему треба да се стане на пут и што не сме да се дешава у граду, рекао је Александар Пајић СНС.
Градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић сматра да је ова седница имала посебан политички значај. Честитао је на храбрости 38 одборника који су дошли на Скупштину града и да, како је рекао, подрже важне планове и програме.
- СНС не може да се помири са тим да су изгубили на изборима и сваког дана покушавају да прекомпонују власт. То раде на различите начине, а ни један од тих начина није ни пристојан нити дозвољен по нашим законима. Ми ћемо се борити против тога. Указаћемо на неправилности надлежним државним органима. Шабац је слободан град. Бранећи изборну вољу грађана бранимо и грађане, рекао је градоначелник.
Велико изненађење представљало је разрешење директора ЈКП „Стари град“ Драгана Нинковић, која је убачена као допуна, непосредно пред почетак седнице. Као образложење је наведено да према Закону о јавним предузећима директор ЈП не може бити члан органа политичке странке. Ова одлука изненадила је и самог Нинковића који је, тврди, замрзао функцију у странци да би могао да врши дужност директора. Нинковићу у суботу није дозвољено да се обрати са говорнице. На његово место, као в.д. функције директора изабрана је Снежана Ђокић, дип. инж. технологије.
Одлуком о финансирању вантелесне оплодње право на финансирање једног покушаја имају парови који су имали три покушаја вантелесне без живорођеног детета. Одобравају се средства у висини од 300.000 динара, а укупан износ који ће се у овој буџетској години издвојити за ове намене је три милиона динара. Услов је да жена у моменту подношења захтева није напунила 45 година, да су обоје држављани Србије и да најмање годину дана имају пребивалиште на територији Шапца.
Досадашњи директор Туристичке организације Шабац Драгојло Лазић отишао је у пензију. На његово место изабран је Срђан Митрашиновић, дипломирани економиста мастер.
Остале одлуке односиле су се на измене у школским одборима шабачких основних и средњих школа.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa