Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
„КОНЦЕРТ ПРИЈАТЕЉСТВА“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ АНИ „ХАЈДУК СТАНКО“

Узвраћено гостопримство

Ансамбл народних игара „Хајдук Станко“ организовао је у недељу „Концерт пријатељства“ у Шабачком позоришту, на ком су, поред домаћина, наступили гости из Атине, Новог Сада и Богатића
Концертом пријатељства чланови Ансамбла народних игара „Хајдук Станко“ покушали су прошле недеље да прикажу оно најбоље из српског фолклора. Пуна сала Шабачког позоришта и дуги аплаузи публике потврдили су да су, уз подршку пријатеља из Новог Сада и Атине, успели у намери.
- Концерт је назван „Концерт пријатељства“ јер су људи који су наступили заједно са нама наши дугогодишњи пријатељи. Ми смо прошле године били на фестивалу у Грчкој где смо склопили чврсто пријатељство за члановима КУД „Елетеп“ из Атине. Они су у петак дошли у Србију, имали смо заједнички наступ и у Новом Саду са ансамблом „Виле“, а потом смо одржали и концерт у Шапцу, рекао је Александар Андрић из АНИ „Хајдук Станко“
Грци из Шапца носе веома лепе утиске, за шта су понајвише заслужни домаћини из „Хајдук Станка“.
- Веома смо задовољни начином на који су нас Шапчани примили. Грци и Срби су одувек браћа, веже нас православље и то што смо увек били заједно у тешким временима, рекао је Јоргос Љарос из КУД „Елетеп“ из Атине.
Гостима се свидео и однос града према култури, као и залагање за њено очување.
- Од Срба можемо много тога да научимо, а понајвише о томе како се чува традиција и како се она уклапа у културу, навео је гост из Грчке.
Поред гостију из Грчке, на „Концерту пријатељства“ учествовали су чланови ансамбла „Виле“ из Новог Сада, КУД „Чивија“ из Шапца и представници певачког друштва „Ђидо“ из Богатића.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa