Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.

Град Шабац расписао конкурс за 25 студентских стипендија

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић објавио је 3. новембра Конкурс за стипендирање најбољих студената на основним академским и мастер академским студијама, као и конкурс за стипендирање студената за дефицитарна занимања на основним академским и мастер академским студијама. Конкурс је објављен за студенте факултета чији је оснивач Република Србија.
У школској 2016/2017. години, Град Шабац доделиће укупно 22 стипендије за најбоље студенте са пребивалиштем на територији града Шапца, и то: 6 стипендија за студенте факултета друштвено-хуманистичких наука, 5 стипендија за студенте факултета природно-математичких наука, 5 стипендија за студенте факултета техничко-технолошких наука, 5 стипендија за студенте факултета медицинских наука и 1 стипендија за студента факултета уметности.
Право да конкуришу за наградну стипендију имају студенти ИИИ и наредних година студија, а просечна оцена студирања мора бити најмање 9,20.
У школској 2016/2017. години, Град Шабац доделиће по једну стипендију за дефицитарна занимања: дипломирани инжењер грађевине, дипломирани инжењер машинства и професор математике ““ укупно 3 стипендије за дефицитарна занимања.
Износ стипендије је око 14.000 динара.
Пријаве на конкурс се подносе до 18. новембра 2016. године, на адресу: Градска управа Града Шапца, Одељење за друштвене делатности, Господар Јевремова бр. 6, или предати на Јединственом шалтеру Градске управе.
За најуспешније ђаке и студенте, подстицај талентованим ученицима и усавршавање наставника ради квалитетније наставе, Град Шабац је у овој години издвојио 8,5 милиона динара. За стипендирање студената опредељено је 2,5 милиона динара, за трошкове такмичења 4 милиона динара, а за куповину књига за „вуковце“ 150.500 динара. За награду Ђак генерације намењено је 64.000 динара - појединачна награда износи 8.000 динара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa