Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
КОНЦЕРТ „КУЦАМО НА ВРАТА ЗАБОРАВЉЕНИХ АСОВА“

Рокенрол и даље живи

Рокенрол у Шапцу и даље живи без обзира на свакодневне изазаове којима је окружен.
На једном месту, у Клубу позоришта, окупили су се музичари који су минулих 30 година неговали овај музички правац. И сви они су имали једног заједничког именитеља, Дејана Стојановића Кроку. Повод је био 50. рођендан познатог шабачког бубњара и 30 година активне свирке. Све је те вечери имало смисла - свирка, атмосфера, па чак и назив концерта ““ „Куцамо на врата заборављених асова“.
Више од 30 музичара је у суботу увече наступило на бини са које се чуло само део оног најбољег што је из Шапца ишло ка музичкој публици целе некадашње државе. Некадашњи клинци сада имају своје породице. Неки од њих су професори на факултету, успешни пословни људи у земљи и иностранству. Живот их је раздвојио, али када се сретну, избришу се и године и километри.
Највеће интересовање изазвала је свирка Ништа али логопеда који су се поново окупили после 18 година. Певали су о купусу и сланини, љубави и времену у којем су настајале њихове песме. Иронични текстови и хармоника давали су посебан печат сваком наступу групе Ништа али логопеди. На Зајечарској гитаријади 1994. освојили су награду публике. После 18 година, поново су се окупили и свирали заједно.
- Добро је што постоји конкретан повод нашег окупљања, који нас је подсетио на неке наше заједничке тренутке, а онај који ће се увек памтити је Гитаријада у Зајечару. Та наша прича је имала један крај, а ово окупљање је показало, да он није био онај дефинитиван. Без обзира на број људи који нас је слушао или који нас је некада слушао или ће нас некада слушати, енергија ће бити иста и то је оно што је типична карактеристика Логопеда и њиховог звука ““ каже Миодраг Јовановић, певач Ништа али логопеда.
- Ми смо одрасли као пријатељи и остали пријатељи, кад год сам ту са свима се видим и чујем. Био сам у Лондону због посла, чуо за ово, и ето ме ту вечерас. Много ми је драго што сам овде ““ истиче Александар Станојевић, басиста.
Поред музике, успомене и емоције, биле су део концерта у Шабачком позоришту. На сцени су се смењивали музичари, а публика је уживала у својеврсном рокенрол времеплову.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa