Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
ГРАДОНАЧЕЛНИК НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ИЗНЕО ЛЕПЕ ВЕСТИ

НАЈВИШЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ПОСЛЕДЊИХ 15 ГОДИНА

Шабац је на крају октобра имао 1.223 запослена више него у истом периоду прошле године. Поред тога, статистика бележи и највећи број запослених у последњих 15 година ““ нешто више од 32.000. Ове податке је на конференцији за медије изнео градоначелник Небојша Зеленовић. Према његовим речима, политиканство је да је Индустријка зона празна, јер у њој ради 22 фабрике са 1.250 запослених, а још пет фаабрика се гради.
- Први пут после 15 година број незапослених у Шапцу је пао на мање од 11.000. Број запослених је у 2013. години био 25.813, у 2014. 26.000, а ове године је 32.212. Политиканство је да је стопа незапослености у граду 25 одсто. Шабац има Привредну комору, Привредни савет и Комисију која прати инвестиције на дневној и недељној бази. Такође, имамо и највећу индустријску зону у Србији и комунално најопремљенију, рекао је Зеленовић.
Градоначелник је навео да се у Зони тренутно гради пет фабрика у којима ће се запослити 1.900 радника. Зеленовић је истакао да преговара са још 11 инвеститора који треба да запосле 1.800 радника.
- Највећи инвеститор у Србији “Јазаки“ одлучио је да дође у Шабац, зато што је овај град најбоље место за инвестиције у Србији и зато што овде могу да остваре све своје интересе. Одлучили су да овде купе земљу, а не да им се она поклони, и да уложе 25 милиона евра у изградњу фабрике. Да нису инвестирали у Шабац, уопште не би дошли у Србију, рекао је градоначелник.
Зеленовић је навео да према информацијама које је добио од стручних служби у граду, издата је локацијска дозвола и пријављено је градилиште за фабрику јапанске компаније. Градоначелник је изнео податак да је одмах по доласку “Јазакија“ у Шабац дошла конкурентска кућа из Немачке “Кромбек Шуберт“. Навео је да су они тражили да се поништи споразум са “Јазакијем“ и да они дођу у Шабац и запосле нешто више људи.
- Рекао сам им да смо ми озбиљни и да се држимо договора иако нисмо потписали уговор. Рекао сам им да је Србија добро место за инвестиције и срећан сам што су одлучили да оду у Крушевац, рекао је Небојша Зеленовић.
Градоначелник је демантовао да Индустријска зона нема довољно струје. Навео је да струје има довољно за “Јазаки“, али да се тиме капацитети исцрпљују.
- Договорили смо се са Министарством енергетике да заједно градимо нову трафо станицу, која ће бити снаге додатних 31,5 мегавати. Одвојићемо половину новца за ову инвестицију, а то је преко 45 милиона динара, из градског буџета, за оно што је надлежност државе, рекао је градоначелник.
Зеленовић је навео да се спроводи медијска харанга, од стране Српске напредне странке, “њихових сателита и прелетача“. Градоначелник је истакао да они који нису у стању да управљају својом странком желе да упављају градом.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa