Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
ГРАДСКО ВЕЋЕ УСВОЈИЛО ПРЕДЛОГ БУЏЕТА ЗА 2017. ГОДИНУ

ПОДРШКА КАПИТАЛНИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА

Опремање Индустријске зоне, изградња нове Кванташке пијаце и почетак реализације пројекта „Сава парк“ само су неке од инвестиција за које су опредељена средства из планираног буџета за наредну годину
Прошлог четвртка у шабачком Културном центру организована је јавна расправа о буџету града за 2017. годину. Том приликом презентовани су планирани приходи и расходи, а заинтересовани грађани упознати су и са пројектом Партиципативног буџетирања.
- У складу са Законом о буџетском систему и Закона о локалној самоуправи, Одељење за финансије Градске управе Шапца је израдило Нацрт одлуке о буџету града Шапца за наредну годину. Предвиђени су укупни приходи у износу од 3.202.812.000 динара и 15.175.000 динара сопствених прихода буџетских корисника, што је укупно 3.217.987.000 динара. У складу са тим, пројектовани су и расходи у истом износу. Саставни део Нацрта одлуке о буџету су приходи и расходи по изворима и врстама, програмска класификација расхода и план капиталних инвестиција, навела је Марија Кнежевић, из Одељења за финансије.
Градско веће Шапца након тога је утврдило предлог одлуке о програмском буџету града Шапца за 2017. годину. Према Нацрту буџета, значајна средства су опредељена за реализацију јапанске инвестиције “Јазаки“, изградњу нове Кванташке пијаце и за пројекат “Сава парк“. Поред тога, усвојена је измена и допуна одлуке о организацији Градске управе и донета одлука о промени назива Дома здравља, који ће убудуће носити име “Драге Љочић“.
- Приходи су избалансирани са расходима. Град Шабац има тачно утврђене програме који ће бити финансирани у 2017. години. Најважнији сегменти буџета за наредну годину односе се на испуњавање обећања датих грађанима на последњим изборима, да ће свако добити прилику да ради и заради више. Зато највећи део новца иде на опремање индустријске зоне, на испуњавање обавеза према јапанској компанији “Јазаки“, али и према 20 домаћих привредника који су купили земљу у индустријској зони. Све позиције у буџету су остале на нивоу на ком су биле и 2016. године, и када је реч о здравству и социјалној заштити и пољопривреди, а имамо велику капиталну инвестицију за наредну годину, изградњу нове Кванташке пијаце на потезу према Капитол парку. Трећа велика инвестиција планирана у буџету за 2017. годину је почетак изградње Сава парка. То подразумева копање и уређење каналске мреже, што је истовремено заштита од поплава и нова понуда грађанима Шапца ка квалитетнијем начину живота, навео је градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић.
Предлог одлуке о програмском буџету града Шапца пред одборницима шабачке Скупштине наћиће се у петак, на Седмој седници Скупштине града.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa