Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
ДА ЛИ ЈЕ СРЕМСКОМИТРОВАЧКИ МИТРОС-ФЛЕИСЦХЊАРЕН ДОО ПРЕВАРИО ПРОИЗВОЂАЧЕ СВИЊА ИЗ МИШАРА И МАЛЕ ВРАЊСКЕ?

СПОРАН ДОГОВОР О ПРОДАЈИ ТОВЉЕНИКА

Драган Ђурић из Мишара и Живан Бошковић из Мале Врањске, тврде да су се са откупљивачем свиња “Митроса“ из Сремске Митровице у власништву аустријске компаније Флеисцхњарен договорили и испоручили 70 свиња, по цени за топлу полутку од 205 динара за килограм, а купци им после клања нуде 190. Откупљивач не жели да коментарише случај чији ће исход вероватно бити на суду
Дугогодишњи сточари Драган Ђурић са Мишара и Живан Бошковић из Мале Врањске продали су укупно 70 товљеника, сремскомитровачком “Митросу“, који је од недавно у власништву аустријске компаније Флеисцхњарен. На основу договора са набављачем сировина компаније утврђена је цена од 205 динара за топлу полутку плус ПДВ.
Договорили смо се са њиховим руководиоцем депоа Владом, седмог новембра, да цена буде 205 динара, за топлу полутку. Уз пратећу документацију свиње смо транспортовали на њихов депо два дана после, а њихова обавеза плаћања била је пет дана по клању. Имамо информацију да су са клањем каснили из техничких разлога, а када се то коначно догодило нуде нам цену од 190 динара, каже Ђурић, који се надао приходу од око 600.000 динара, а после непланираних околности то је 15-20 одсто мање. Како нису испоштовали договорено, овај сточар истиче да су им нудили да хране свиње у откупљивачевом депоу или чак да их врате у своје оборе.
Практично, откупљивач сада жели по речима наших саговорника да ретроактивно смањи цену, која истина, код њих варира и утврђује се сваког петка.
- Сматрамо да свиње по уласку у њихов депо више нису наше, нити ми имамо било какву обавезу према њима. Не бисмо ни да решавамо њихове техничке проблеме, а осим свега тога дужни су да договорено поштују, додаје Ђурић који је у овом послу, како воли да каже откад зна за себе и једну туру од 30 товљеника, недавно је успешно пласирао баш “Митросу“. Због новонастале ситуације не може мирно да спава и од нервозе је “зарадио“ болест.
- Надали смо се да ће после приватизације у овом колективу бити много организованије и боље. Сада смо принуђени да ангажујемо адвоката и правду потражимо на суду, каже Живан Бошковић.
Из принципа, уверени да нису довољно заштићени од стране државе, обратили су се за помоћ адвокату.
У Митросу-Флеисцхњарен, из сировинског сектора, истичу да нису овлашћени за било какве изјаве за јавност, а наши покушаји да о овом случају разговарамо са директором Рамом Адровићем, нису уродили плодом ни после више телефонских позива и обећања да ће се огласити. Позив је отворен.
Љ. Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa