Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
Да ваш љубимац ужива у зими

Кућица за псе

Уколико нисте у могућности да пса примите у своју кућу, гаражу, или неку оставу која има грејање, најважнија ставка је добра кућица за пса. Заборавите на импровизована склоништа у виду картонских кутија, разних гајби, церада и остало.
Кућица треба да буде од дрвета или тешке пластике (ове кућице су специјално направљене и могу бити у облику иглуа), са добром изолацијом. Такође, кућица треба да има вентилацију, али не сме бити промаје. Не позиционирајте је на удару ветра, водите рачуна да снег и киша не улазе кроз њен отвор. Ово можете постићи тако што се на улаз у кућицу поставе вратанца, или тракасте завесе које могу бити и од јачег најлона.
Када сте обезбедили да хладноћа, киша и снег не улазе у склониште, можете да се позабавите простирком на којој ће пас лежати. Можете користити сламу, сено, или ћебад. Важно је да редовно проверавате простирку како бисте утврдили да ли је мокра. Мокра простирка не пружа топлотну изолоацију и у том случају треба да је замените.
Храна и вода
Важно је да воду мењате и по неколико пута дневно како бисте избегли замрзавање. Пас може да дехидрира уколико је вода замрзнута.
Исхрана треба да буде појачана, јер пас у хладним данима троши више калорија. Посаветујте се са ветеринаром, како бисте дошли до најбоље формуле у исхрани, узимајући у обзир расу и године вашег љубимца.
Можете да користите пластичне чиније како бисте избегли да се језик пса залепи за метал.
Одржавање хигијене
Уколико пас има висеће уши и дужу длаку око уста, редовно проверавајте да ли се појавио лед или промрзлине. Шапе су најизложеније утицајима зиме и пажљиво их одржавајте.
Редовно четкајте пса, јер прљавштина и отпале длаке лоше утичу на топлоту. Одржавајте хигијену у кућици и око ње, јер се чак и у хладним данима могу појавити буве и крпељи који могу постати активни у топлијем окружењу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa