Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
Промоција књиге песама у Крупњу

Милион сунчаних уздисаја

Лепота сваког тренутка живота. Лепота сунца које нас сваким даном обасјава. Борба за смислом, очувањем природе, повратак селу
У Библиотеци „Политика“ у Крупању у четвртак 10. новембра промовисана је књига песама „Милион сунчаних уздисаја“ аутора Добривоја Милановића из Костајника. Ово је његова четврта књига поезије у којој преовлађују љубавне песме, као и песме посвећене завичају. Ради се о лирским записима песника који живи у складу са природом, у природи, посвећен очувању истинских вредности у овом помало хаотичном времену.
У самом наслову песник наглашава лепоту сваког тренутка живота, лепоту сунца које нас сваким даном обасјава, као и лепоту жене и успомене које га вежу за њу, а које су толико јаке да их време не може избрисати. Сваки тренутак и сваки уздах посвећен је њој и нади да ће прошлост постати његова садашњост и будућност.
Према речима Драгана Марковића песника из Костајника: „Добривој је песник-стихија, више води рачуна о томе шта ће да каже него како ће да каже. Не мора бити све стилски савршено, већ је нагласак на томе да изрази своју аутентичну мисао у стању надахнућа. Поезија је на неки начин његов допринос тој борби за смислом, очувањем природе, повратку селу. Песме су једноставне, он не покушава да претерано филозофира већ тежи да буде јасан и допступан широј читалачкој публици. У његовој поезији нема беспотребне херметичности, карактерише је метафоричност. Вероватно из разлога што су његове прве две збирке песама биле хаику поезија коју карактерише управо једноставност, сажетост. Може се рећи да је ово наставак те поетике.“
Добривој Милановић је рођен 1954. године у Костајнику код Крупња и поезијом се бави од ране младости. До сада је објавио три збирке поезије: „Бисерна шкољка“ (хаику), „Ваза на столу“ (хаику) и „Док нада у наручју спава“. Заступљен је у више зборника и антологија.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa