Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ВОЈИСЛАВА МИЈИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ПК „ШАБАЧКИ ДЕЛФИНИ“

УНИШТАВАЊЕ ПЛИВАЧКОГ СПОРТА

Председник ПК „Шабачки делфини“ и директор Шабачког маратона Војислав Мијић оптужио је, на конференцији за медије, руководство Градског базена и ВК „Шабац“ да својим потезима дефаворизују градске пливачке клубове и тако доприносе, како је истакао, одумирању пливачког спорта у Шапцу. Мијић је навео да се клубовима скраћују и одузимају термини за тренинге, чиме се обесмишљава тренажни процес, а посебно се осврнуо на рад тренера у пливачкој секцији ВК „Шабац“ који је окарактерисао као нестручан.
- У Шапцу постоје само три лиценцирана тренера која имају право да раде са децом, нико од њих није у ВК „Шабац“, нити ватерполо клуб, по закону, сме да има пливачку секцију. Дозвола је доказ да тренер поседује све квалитете да дете научи неопходним елементима овог спорта. Нестручан рад је вишеструка опасност за децу, а знамо шта се десило пре 12 година на старом базену. Уз то, пливачким клубовима, није дозвољено ни рекламирање на базену. Две групе грађана су руководство базена пријављивале Инспекцији, а и ми као клуб смо, по овом питању, контактирали Министарство омладине и спорта и чекамо одговор - рекао је Мијић.
Уз поменуте примедбе, председник ПК “Шабачки делфини“ изнео је и примедбе на димензије шкољке базена (33 пута 21) која није проширена приликом реконструкције, те је немогуће одржавати пливачка такмичења у складу са пропозицијама. Он додаје да се писменим путем обраћао и ВК „Шабац“ и градским челницима, али није добио било какав одговор, као и да Пливачки савез Србије безуспешно покушава да уговори састанак са челницима града по овом питању. Иако први човек клуба „Делфин“, Небојша Познановић, није присуствовао конференцији, Мијић је навео да има и његову подршку.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa