Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
ГРАДСКИ ОДБОР СПО

Искључење

Дана 14. 11. 2016. године председништво ГО СПО Шабац, на предлог Градског одбора донело је одлуку о искључењу Живојина Вулетића и Јасминке Ђоковић. Разлози за искључење су: деловања супротно статуту СПО-а и то у делу где се каже да је члан дужан да доследно спроводи одлуке и упуства страначких органа, без обзира на ставове које је имао у процесу одлучивања, дезавуисање јавности, обесмишљавање најдемократскијих страначких избора и гласање на градској Скупштини за смену директора ЈКП „Стари град“ Драгана Нинковића. Да подсетимо, Драган Нинковић је на страначким изборима 16. 10. 2016. победио тада актуелног председника Живојина Вулетића. Вулетић је након тога честитао изборе (које је изборна комисија потписала без икаквих примедби), предао страначку документацију и печат, а потом направио преседан у политичкој пракси. Злоупотребивши Комисију за именовање директора јавних предузећа, градоначелника, председника Скупштине, па и саме одборнике (што их не аболира у одговорности) покренуо је противзакониту смену Драгана Нинковића са места директора ЈКП „Стари град“.
Председништво је донело одлуку да јавно затражи враћање одборничких мандата искључених чланова, јер исте нису добили на лично име већ захваљујући гласовима чланова и симпатизера странке.
СПО је странка са најдужом традицијом на српској политичкој сцени која је прва понела барјак демократије и слободе. У духу тих вредности, ГО СПО Шабац неће дозволити испливавање на површину људи спремних на најбруталније политичке одмазде, смене и отказе, неистине и непоштовање изборних резултата. Овим саопштењем ГО СПО Шабац ставља тачку на коментарисање о деловању бивших чланова, који су својим бешчашћем у Скуштини сами себе искључили, и они су од данас за нас ад-акта.
Обавештавамо медије да ће странка покренути све законске механизме у случају било какве злоупотребе и лажног представљања искључених чланова. Такође желимо да искористимо прилику да кажемо да је адреса новоизабраног одбора СПО-а Шабац истовремено и адреса за све часне, способне људе, који својим саветима и деловањем желе да дају пун допринос бољитку нашег града.
Председништво Градског одбора С&

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa