Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
ПОСЕТА АМБУЛАНТИ У ТАБАНОВИЋУ

ЈЕДНАКА ЗАШТИТА ЗА СВЕ

Представници Дома здравља Шабац и Градске управе, посетили су прошлог четвртка амбуланту у Табановићу и упознали се са условима рада у њој. Амбуланта због проблема са грејањем није радила неколико дана, али када је то решено њено функицонисање је несметано настављено.
Табановић је село са око 1.500 становника, који здравствене услуге у свом месту могу добити два пута недељно. Председник Месне заједнице, Милан Ивановић каже да мештанима и ово доста значи јер не морају да путују у Мачвански Причиновић или неко удаљеније место.
- Свесни смо да постоји мањак лекара на републичком нивоу, па смо задовољни што и ова два дана ради сеоска амбуланта. Једнако право на здравствену заштиту је цивилизацијска тековина, рекао је Ивановић.
Заменик директора Дома здравља др Дејан Павловић навео је да је обавеза сваког запосленог у овој установи, да грађанима Шапца буде пружена најквалитетнија могућа здравствена услуга на примарном нивоу. Да би то било постигнуто, а услед забране запошљавања у јавном сектору, Павловић каже да су употребили постојеће здравствене кадрове.
- Наши вредни и пожртвовани лекари, медицинске сестре и техничари из својих сеоских амбуланти, као и пунктова хитне помоћи и мобилних екипа неодложне помоћи, увек су спремни да дођу до сваког становника града Шапца. Град Шабац нам у томе помаже, тако што финансира редовно одржавање просторија и обнављање опреме, али су из буџета издвојена и средства од 35 милиона динара годишње за финанисрање 18 лекара и 16 медицинских сестара и техничара. Дом здравља ће омогућити да све сеоске амбуланте раде, јер не смемо дозволити да становник било ког села здравствену услугу не може да потражи у свом месту, рекао је Павловић и додао да ће се акције Караван здравља и преглед неосигураног становништва наставити.
Члан Градског већа задужен за здравство, др Милутин Икодиновић, истакао је да здравствено одговорна политика коју спроводи град подржава све пројекте везане за побољшање квалитета здравствених услуга. Најавио је да ће и у наредном периоду бити издвојена значајна новчана средства како би се изјендачио квалитет пружања здравствених услуга у сеоском и приградском подруччју са градом.
Бојана Младеновић, председник Савета за здравство града Шапца истакла је да је здравствена заштита једнако доступна свима основни постулат здравствене политике Града. Верује да сви запослени у ДЗ пружају свој максимум како би се ово и остварило.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa