Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА И ПРЕДСТАВНИК КОМПАНИЈЕ „ЈАЗАКИ“ ПОТПИСАЛИ УГОВОР О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ПОДСТИЦАЈА

ШАБАЦ ЈЕ ПОБЕДНИК!

Ово је најважнији дан за наш град, догађај којим се обезбеђује боља и сигурнија будућност, рекао градоначелник Небојша Зеленовић. Шабац је победио у веома јакој конкуренцији, а тим Града Шапца који је задужен за преговоре са нашом компанијом је брзо и ефикасно одговарао на све наше захтеве, нагласио Клаус Патрик Нотброк из „Јазакија“. Производња почиње у јуну 2017. године
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и директор Пословне јединице за комерцијална возила компаније „Јазаки“ Клаус Патрик Нотброк потписали су Уговор о додели средстава подстицаја, којим се завршавају формални преговори и почиње практична реализација инвестиције у Шапцу, укупне вредности 25 милиона евра.
Скупштина града Шапца донела је 3. октобра 2016. године једногласну одлуку да са 2,4 милиона евра подржи инвестицију јапанске фирме „Јазаки“ у Шапцу.
Мултинационална компанија „Јазаки“ производи електричну и електронску опрему за аутомобиле. Основана је 1941. године, а у Шапцу ће, у наредне три године, запослити 1.700 радника.
Преговори између Града Шапца и компаније „Јазаки“ су почели у фебруару прошле године. Захваљујући комунално добро опремљеној Индустријској зони и ефикасној локалној самоуправи, Шабац се у конкуренцији 10 српских градова и две државе у окружењу изборио за ову инвестицију.
Свечаном потписивању Уговора присуствовали су представници јапанске компаније и Града Шапца.
Потписивање Уговора са јапанском компанијом „Јазаки“, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић окарактерисао је као најважнији дан за наш град, догађај којим се обезбеђује боља и сигурнија будућност не само за 1.700 људи који ће се запослити у овој фабрици, већ за читаву привреду и локалну заједницу.
- Деценијама уназад нисмо имали овако велику инвестицију у Шапцу. Нисмо имали инвестицију која подразумева високо радно ангажовање људи и показује истинску посвећеност велике мултинационалне компаније локалној заједници и заједничком развоју. То је управо оно што град Шабац добија доласком компаније „Јазаки“. Од првих контаката са овом компанијом, у Шапцу смо постајали све бољи и бољи. Сарадња са „Јазакијем“, професионални однос, усклађеност и рад свих градских служби, довели су до тога да Шабац победи у трци за велику и важну инвестицију. Шабац је победник. Очекујем да доласком овако значајне инвестиције отворимо врата и другима, првенствено домаћим фирмама које могу да буду озбиљни партнери јапанској компанији. Честитам свима на овом пословном успеху и компанији „Јазаки“ желим успешно пословање у Шапцу - рекао је Зеленовић.
Он је истакао да од тренутка када је „Зорка“ престала са радом, Шабац није имао тако велики привредни сегмент. Сама чињеница, по његовом мишљењу, да ћемо сада имати овако велику компанију, враћа нас у нека лепа времена.
У име компаније „Јазаки“, Клаус Патрик Нотброк нагласио је да је поносан што инвестицију у Србији почињу у Шапцу, средини која се јасно издвојила као најповољнија за бизнис у веома јакој конкуренцији.
- У претходних 11 месеци остварили смо изузетну сарадњу и добили подршку Владе Србије и Града Шапца. У фабрици у Шапцу биће запослено 1.700 радника у наредне три године. Унапред се радујемо да постанемо успешни грађани Србије и почнемо успешну пословну причу у Шапцу. Тим Града Шапца који је задужен за преговоре са нашом компанијом је брзо и ефикасно одговарао на све наше захтеве. Уочили смо њихову професионалност и умешност да одговоре нашим потребама, и то нам је улило поверење да ће тако бити и у будућности - поручио је Нотброк.
Према његовим речима, производи из фабрике „Јазаки“ у Шапцу, биће дистрибуирани у земље Европске уније која је највећи клијент ове компаније. Он је нагласио да изградња фабрике почиње следеће недеље и потврдио очекивања градоначелника да ће производња почети у јуну следеће године.
И Карстен Гаст, директор стратешког планирања и контролинга Yазаки Еуропе Лимитед, није крио велико задовољство због потписивања Уговора и чињенице да дугорочни ангажман „Јазакија“ у Србији почиње у Шапцу.
- Корпорација „Јазаки“ је водећи светски снабдевач електричне и електронске опреме за аутомобиле и своје производе испоручујемо скоро свим произвођачима аутомобила у свету. Наше пословање обухвата више од 487 локација у 45 земаља, са високо мотивисаном радном снагом, односно 290.000 запослених. Ове године са поносом прослављамо 75. годишњицу и осврћемо се на дугу традицију успешног раста пословања, заједно са нашим клијентима. Наш успех базиран је на посвећеном доприносу наше радне снаге широм света и сету вредности које делимо - навео је, између осталог, Карстен Гаст.
Компанија „Јазаки“ је глобална компанија са седиштем у Јапану, првенствено ангажована у индустрији аутомобилских компоненти. Највећи део производног програма односи се на електронске компоненте који се уграђују у аутомобиле и системе за пренос електричне енергије. „Јазаки“ је у 2014. години остварио приход од 13,8 милијарди долара
НАЈБОЉА ПРЕПОРУКА
Добродошлицу представницима компаније „Јазаки“ у Шабац пожелео је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић. Он се захвалио свим одборницима Скупштине града који су подржали инвестицију јапанске компаније у Шапцу.
- Чињеница да су представници грађана једногласно усвојили одлуке, говори о томе да грађани Шапца схватају значај ове инвестиције и њену улогу у будућем развоју града. Преговоре смо водили дуго и из њих смо много научили. Шабац има БФЦ сертификат о повољном пословном окружењу, али печат на сертификат је долазак компаније „Јазаки“. То је најбоља препорука осталим инвеститорима да послују у Шапцу - рекао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
НАЈБРЖИ У СРБИЈИ
Дан уочи потписивања овог Уговора, министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић саопштила је да је Шабац рекордер у Србији по брзини издавања употребних дозвола.
- Јако смо се обрадовали тој вести да је Шабац први град у Србији по брзини издавања употребних дозвола. То је доказ да ми у Шапцу заиста одговорно и професионално приступамо обавезама које имамо као локална самоуправа. Чињеница је да је Шабац од многих проглашен за најбоље место за инвестирање у Србији, да смо ефикасна и брза локална самоуправа која води рачуна о потребама својих инвеститора и грађана. Чињеница је да у развојном буџету за следећу годину имамо три конкретна пројекта ““ два су везана за развој привреде и пољопривреде, и трећа која је везана за грађане, а тиче се почетка радова на изградњи Сава парка. Шабац, као што смо и обећавали, омогућиће да свако зарађује више, да нико не буде заборављен и да Шабац буде средина у којој се живи пристојно по једнаким условима као и у свакој европској држави.
И ВЛАДА ПОТПИСАЛА УГОВОР
Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, у име Владе Србије, потписао је уговор о улагању са директором јапанске компаније „Јазаки“ Клаусом Патриком Нотброком, која ће да инвестира најмање 25,1 милион евра и да запосли најмање 1.075 радника у Шапцу. Компанија ће у том граду производити кабловске сетове за камионе компаније Дајмлер. Стевановић је том приликом изјавио да је Влада Србије успела да обезбеди услове да компанија „Јазаки“ дође у Србију, инвестира у њу и обезбеди посао за 1.700 наших грађана, на шта грађани Шапца и Мачве чекају пуних 11 година, од како та компанија показује заинтересованост за инвестирање у нашу земљу.
- Поносан сам што је Србија препозната као политички и економски стабилна земља, у којој смо, захваљујући успешним реформама, у овој години имали прилив од скоро две милијарде евра страних директних инвестиција ““ рекао је Стевановић, стоји у саопштењу Министарства привреде.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa