Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
ОБЕЛЕЖЕНА 175. ГОДИШЊИЦА ШКОЛЕ У ЗМИЊАКУ

ЈУБИЛЕЈ ЈЕДНЕ ОД НАЈСТАРИЈИХ ШАБАЧКИХ ШКОЛА

У присуству представника Епархије шабачке, Градске управе, просветних радника и бројних гостију и мештана прошлог уторка обележена је 175. годишњица ОШ „Јован Цвијић“ у Змињаку.
Основна школа „Јован Цвијић“ у Змињаку једна је од најстаријих школа у Србији. Прошлог уторка, свечано је обележила 175. рођендан. Свештенство Епархије шабачке одржало је парастос за жртве Првог и Другог светског рата које су страдале на овим просторима.
- Дан школе обележавамо достојанствено. Радује нас да је прослави великог јубилеја присуствовао епископ шабачки Лаврентије. Током последњих неколико година спровели смо велике радове у школи, у чему нам је доста помогао Град, те нам је драго да смо на прослави могли да угостимо и градоначелника Шапца, навео је Владимир Симовић, директор школе.
Градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, истакао је да сви треба да имају исте услове школовања, без обзира да ли су из села или града. Из буџета за наредну годину одвојено је за инвестирање основног образовања 15 милиона динара, за средње 12 милиона и 100 хиљада, док је за предшколско образовање планирано 7 милиона и 800 хиљада динара. Зеленовић је додао да град може да се похвали школом која овако дуг низ година одржава квалитет у раду.
- Ово је школа за пример у нашем крају. Тежимо да услови за школовање наше деце, било да живе у селу или у граду, буду на високом нивоу. Град Шабац већ 15 година системски улаже у школе, па са поносом можемо рећи да у градском буџету за 2017. годину више од 20 одсто средстава издвајамо за образовање. Најважнија и најбоља инвестиција је улагање у нашу децу и њихову едукацију, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Одборник у Скупштини града из Змињака, Драган Станковић најавио је конкретне пројекте који ће се реализовати у школи.
- До сада смо имали одличну сарадњу са Градом, а надам се да ће тако бити и у будућности. Имамо низ планова које желимо да реализујемо у наредне четири године, а један од најважнијих је изградња балон сале, навео је Станковић.
У матичној школи у Змињаку и издвојеној јединици у Петловачи наставу похађа око 300 ученика, а радује податак да је број деце током претходних неколико година константан.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa