Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
ПЛОДОНОСНА САРАДЊА ЦЕНТРА ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ И ЦЕНТРА ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ

ЗА БОГАТИЈИ НАУЧНИ ПАРК

Центар за стручно усавршавање у Шапцу, заједно са Мрежом регионалних центара и Центара за стручно усавршавање Србије, ове године имао је представљање на Сајму образовања и Сајму књига. Том приликом представљене су активности шабачког Центра, као и јединствени Парк науке.
- Сарадња са Центром за промоцију науке огледа се не само у отварању Научног клуба, него и у заједничким активностима, као што је подршка проширењу шабачког Парка науке, али и остваривање пројекта ЦПН-а по јавном позиву у 2016. Успоставили смо и контакт са министром просвете, науке и технолошког развоја, Младеном Шарчевићем, који је обећао да ће посетити сваки центар појединачно, а и да ће организовати заједнички састанак са Управним одбором Мреже центара у Министарству ““ рекла је мр Татјана Марковић Топаловић, в. д. директор Центра за стручно усавршавање.
Сарадња са Центром за промоцију науке, резултирала је упућивањем дописа министру просвете у коме се тражи подршка за отварање локалних паркова науке у оквиру мреже Научних клубова који постоје у дванаест градова Србије. Уколико иницијатива Центра за промоцију науке буде усвојена у току наредне године постојећи шабачки Парк науке биће богатији за неколико инсталација за које идеје већ постоје.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa