Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА КОЦЕЉЕВА

ДИРЕКЦИЈА ЗА ПУТЕВЕ У САСТАВУ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

Од 1. децембра ЈП “Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу општине Коцељева“ престаће да постоји, а сва права и обавезе као и раднике преузеће општинска управа.
Према речима начелника коцељевачке општинске управе Владимира Бојића првобитан рок за спровођење ове одлуке био је предвиђен за јун месец али је он ипак одложен за крај године.
- Постојало је неколико решења. Први модел био је угасити дирекцију и ликвидација без пребацивања радника. Такође могуће је било пребацити један део на комунално предузеће, а други део на општинску управу. Неке локалне самоуправе су се одлучиле за модел да дирекција остане али да послује самостално по тржишном систему. А постојала је и опција припајања целе дирекције управи, што значи преузимање свих радника и права и обавеза, и ми смо се одлучили за овај модел - изјавио је Бојић на прошлонедељној седници општинског већа.
Како је истакао директор овог јавног предузећа Драган Милинковић промена је формално-правне природе али не и суштинске, јер ће досадашња дирекција бити посебно одељење за грађевинско земљиште и инфраструктуру у оквиру општинске управе што ће, сматра, имати искључиво позитивне ефекте.
- Ми смо и до сада функционисали практично као што ћемо и од сада. У већини општина јавно предузеће је функционисало независно од општинске управе. Ми нисмо тако функционисали јер нисмо имали посебне службе у оквиру ЈП. Дирекција као јавно предузеће организационо никада није имало смисла јер се у потпуности финансирало из буџета општине. Ми не функционишемо као посебно јавно предузеће, а подлежемо свим обавезама - рекао је директор Дирекције и оценио да је ово добра одлука коју је требало донети раније, посебно у мањим срединама.
Доношење овакве одлуке изазвало је измене и допуне неколицине других попут одлуке о општинској управи као и о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе.
- И ова измена изазвана је променом статуса Дирекције. Уредбом Владе Републике Србије Коцељева има право на 125 запослених и тај број, након преузимања радника Дирекције, ми и имамо - објаснио је начелник општинске управе.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa