Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА СИЛВЕ ВУЈОВИЋ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ТАЈАНСТВЕНИ СВЕТ АКВАРЕЛА

У галерији Културног центра постављена је изложба „Акварели“ архитекте Силве Вујовић, дизајнерке ентеријера и професорке на Високој школи ликовних и примењених уметности у Београду. Ово је њена петнаеста самостална поставка, друга у Шапцу.
- На неки начин је ово јубиларна и ретроспективна изложба, с обзиром да ће наредне године бити тридесет година од како излажем радове у техници акварела. У својим акварелима нисам отишла далеко од архитектуре, они осликавају моју љубав према Београду, фасадама, лепом детаљу, одразу у прозору. Веома ретко на мојим сликама има људи, али су они присутни на неки начин, ту негде иза прозора. Волим људску страну архитектуре, ону која је намењена човеку и носталгију старих улица и капија, дубоких сенки, каже ауторка.
И заиста, својим акварелима Силва посетиоце уводи у тајанствени свет старих београдских квартова и фасада које полако ишчезавају, открива стање духа и менталитета поднебља, испреплетаност личних и колективних судбина, Београда који нестаје у сенкама безличних бетонских кубуса.
- Задовољство је имати у Галерији радове једне овакве уметнице која је награђена на нашој Изложби акварела, као и на Октобарском салону протекле године. Награде доказују један прави акварелски ген, који не подразумева само разливање и контролисање боје, него и стварање класичне композиције у којој долази до изражаја њено стваралачко умеће. Силва је озбиљна уметница, која се предано бави својим радом. Ретко је видети оваку врсту акварела, с обзиром да се уметници све више окрећу апстракцији, рекла је Соња Петровић Јагић на отварању изложбе.
Поставку, која је отворена до 28. новембра, не би требало пропустити.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa