Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
СЕРИЈАЛ “МУЗИЧКЕ ПРИЧЕ“ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ИЗГУБЉЕНО ДУГМЕ

Серијал „Музичке приче“ у Културном центру, завршен је пројекцијом филма „Изгубљено дугме“, биографском причом о Горану Ипету Ивану Ивандићу. Након пројекције, редитељи филма Маријо Вукадин и Роберт Бубало, разговарали су са публиком откривајући занимљиве детаље са снимања које је трајало пет година.
- Видели смо неке видео записе са незаборавних концерата групе „Бијело дугме“, које немамо прилику да видимо негде другде. Занимљива је прича о бенду, који је пун контроверзи, а који је несумњиво најпродаванији и највећи бенд са простора бивше Југославије. Филм тематизује и трагичну судбину Ипета Ивандића, како се он као клинац од осамнаест година обрео у великом бенду и већ у двадесетој стекао имиџ светске звезде и зашто су његове соло деонице биле најспектакуларнији део концерта. Његова слава је прекинута одласком у затвор у ком је провео две и по године и заувек се променио. Чак и и у вези са његовом смрћу постоје контроверзе, остало је непознато да ли је у питању убиство, самоубиство или несрећан случај, каже мр Катарина Јанковић Поповић.
Филм „Изгубљено дугме“, који је снимљен у аустријско-хрватско-босанскохерцеговачко-српској копродукцији, победник је прошлогодишњег деветог Фестивала документарног рокенрол филма у Винковцима.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa