Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
РУКОВОДСТВО КРОСА РТС ПОСЕТИЛО ШАБАЦ

ЗАХВАЛНОСТ ЗА ГОДИНЕ ОДЛИЧНЕ САРАДЊЕ

Представници Организационог одбора Кроса Радио телевизије Србије (РТС) посетили су Шабац и лично се захвалили свима који су допринели да Шабац буде и ове године град који се истакао организацијом и бројем учесника
Ми смо инсистирали да дођемо у ваш град и искажемо захвалност што Шабац својим радом доприноси да манифестација Крос РТС опстане упркос тешким економским временима и одржи висок ниво. По масовности, Шабац је ове године био други са 1.394 учесника у 26 трка, одмах иза Зајечара и само 10 мање него 2015. Мислим да град има пуно право да се назове једним од центара српске атлетике, а од скоро смо шабачке представнике укључили и у Камп за најдаровитију децу “Александар Петровић“ ““ истакао је оснивач Кроса, Стеван Ковачевић.
На овогодишњем, 26. Кросу РТС наступило је укупно 475.000 учесника, а један од људи који је имао прилику да буде и учесник и организатор је Борко Антонић.
- Посебно ми је задовољство што сам део организационог одбора манифестације у нашем граду. Учешће на Кросу учврстило је моју љубав према атлетици и усмерило да се посветим унапређењу краљице спортова. На овај начин враћам дуг атлетици и испуњавам свој циљ. Седам година смо организатори и за то време шабачка атлетика много је напредовала ““ сматра члан ОО Борко Антонић.
Осим речи захвалности, представници организатора уручили су уметничку слику и престижно признање “Златно знамење Кроса“ председнику Организационог одбора Кроса у Шапцу и првом човеку Скупштине града Немањи Пајићу. Посебна захвалница припала је члану Градског већа задуженом за спорт Драгану Николићу.
- Ова манифестација обједињује све што спорт треба да обухвати, врхунски, масовни и школски спорт, уз њих, ту су и предшколци, те је велико задовољство бити део Кроса, а признања посебно пријају. Као Град, ми ћемо наставити да унапређујемо инфраструктуру која је предуслов резултата. Ове године Градски стадион добија тартан стазу, а у плану је стварање крос стазе у оквиру комплекса “Сава Парк“ ““ рекао је Немања Пајић.
Ово је тек почетак, пошто Шабац жели још дуго да активно суделује у овој 26 година старој манифестацији.
Значај је вишеструки за све и када почетком септембра видите ту радост, масовност, у природним лепотама које пружа близина реке, схватите све благодети Кроса ““ закључује председник СС Шапца Веселин Вуковић.
Током протекла четврт века Кроса Радио телевизије Србије, кроз циљ је прошло више од 5 милиона учесника у свим категоријама.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa