Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
ВОЈНИ ПЕНЗИОНЕРИ ШАПЦА

Излети често на дневном реду

Протекле недеље војни пензионери Шапца, са својим пријатељима, одржали су 23. редовну годишњу Скупштину на којој је председник Удружења Ђорђе Момчиловић оценио рад у протеклом једногодишњем периоду.
Са задовољством пред члановима и гостима из УВПС из Београда, Удружења војних пензионера из Лознице и Сремске Митровице, Градске управе Шапца, представнцима ГО СУБНОР-а Шабац и Богатић, Команде гарнизона и Гарнизона амбуланте, Организације РВС, Месне заједнице Јарак и позваним грађанима са којима Удружење сарађује и бројним члановима ““ Момчиловић је осликао целокупну активност, и био задовољан али и критичан. Наиме, истакао је он, у најлакшем делу годишње активности највише је подбачено ““ на излетима за које током године има највише интересовања. Ова тема, излети, иначе током године често је била на дневном реду Општинског одбора, али се тешко налазила “мера“ која свима одговара, првенствено из материјалних разлога.
За наредну годину заузет је чврст став да се ниједан планирани излет не откаже. То је Момчиловић у свом извештају посебно нагласио.
Што се тиче материјалног пословања Удружења све је било по Закону. Многи чланови током године присуствују састанцима Општинског одбора па су у току пословања и познато им је стање “у каси“ Удружења.
После поднетог извештаја, у дискусији, у име републичког УВПС за реч се јавио Остоја Поповић, члан Главног одбора. Он је поздравио рад скупштине и пренео поздраве председника Љубомира Драгањца, а затим се осврнуо на нека питања која су данас у пензионерској организацији Србије најактуелнија, а то је однос Удружење ““ држава Србија. Он је истакао да се проблем дуга државе врло споро решава уз покретање многих спорних питања и мишљења, која баш нису у складу са правним прописима. На крају је рекао да сваки пензионер за себе треба да одлучи докле ће ићи у потраживању својих права, што је за сада једино решење.
У име Градске управе Скупштину је поздравио Салко Карадаревић и пренео поздраве градоначелника Небојше Зеленовића за успешан рад. Карадаревић је изразио задовољство са досадашњом успешном сарадњом са војним пензионерима по оним питањима где имају заједничке интересе.
На крају свог извештаја Момчиловић је изразио задовољство за успешно спроведену акцију у прикупљању потписа за покретање иницијативе да Народна скупштина Србије најзад стави на дневни ред скоро десетогодишњи проблем војних пензионера. Великим залагањем чланова Општинског одбора прикупљено је преко 400 потписа.
Најсвечанији тренутак на Скупштини био је уручење златне Плакете капетану ВС Млађану Војту за изузетну сарадњу са Удружењем и помоћ по свим персоналним питањима која су од интереса за војне пензионере.
Скупштина је завршена заједничким дружењем домаћина и гостију. И на крају да нагласимо: велику помоћ у организацији Скупштине по свим питањима пружила је Команда гарнизона, на чему им се војни пензионери захваљују.
Стеван Стојановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa