Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ПОТКРОВЉЕ ЗГРАДЕ МЗ КАМЕЊАК

НОВИХ 58 КВАДРАТА

Инвестицију вредну три милиона динара већим делом финансирала Градска управа града Шапца, док је милион динара донирала приватна Фондација „Петерс Бастијан“ из Холандије
Радове на адаптацији поткровља зграде Месне заједнице Камењак протекле среде обишли су председница Градског удружења инвалида рада Мирослава Станковић, одборница у Скупштини града, и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- У питању је наменски пројекат за који смо средства добили од приватне Фондације „Петерс Бастијан“ из Холандије. Град Шабац је препознао потребе и проблеме Градске организације инвалида рада и њених чланова у смислу његовог креативног окупљања, дружења и креативних активности Ткачке радионице. Све те активности ће у ових педесет осам квадрата са задовољством функционисати. Надам се да је ово почетак и да ћемо неким другим пројектом можда ући и у другу фазу где ћемо моћи извршити адаптацију и другог дела поткроваља ове Месне заједнице за едукативне сале и још неке друге програме ““ рекла је Савковићева.
Вредност инвестиције, чији је извођач радова „Луна стан“, је три милиона динара. Од тога два милиона динара обезбедила је Градска управа града Шапца.
- Град мора да подржи сва она удружења грађана која су способна и вољна да прибављају новац из других фондова, не само из градских или републичких буџета. Било ми је драго када ме је Мира Савковић обавестила да је Удружење инвалида рада одлучило да конкурише код холандске донаторске куће и да добије новац из буџета. Ми смо били ту да помогнемо да се овај пројекат заврши. Уверен сам да ће ово Удружење добити нове просторе за рад и нове могућности да се развијају, односно прилику да управљају својим важним животним потребама и навикама, а ми као Град ту смо да их у томе испратимо ““ изјавио је градоначелник.
Завршетак радова, који су започети пре два месеца, планира се до краја године.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa