Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
Заштита животне средине

ПРОМОЦИЈА МЕЂУОПШТИНСКЕ САРАДЊЕ

Успостављање међуопштинске и регионалне сарадње у области управљања чврстим отпадом и отпадним водама по угледу на Европску унију
У општини Крупањ у среду 23. новембра, организован је састанак у складу са планом рада „GIZ IMPACT“ пројекта на коме је представљен модел међуопштинске сарадње у области пружања комуналних услуга, однодно управљања чврстим отпадом и отпадним водама. Теме састанка и презентације биле су представљање анализа правног оквира за успостављање међуопштинске и регионалне сарадње између Општине Крупањ и Града Лознице у области управљања чврстим отпадом и отпадним водама.
- С обзиром да је потреба свих локалних самоуправа у Србији да се удружују и оснивају регионалне депоније отпада, постоје различити организациони, институционални модалитети како до тога стићи и како испунити очекивања, како законска, тако и очекивања која нам намећу нови трендови у управљању животном средином, у првом реду циркуларна економија - истиче Радомир Миловановић консултант „MSP Consulting“ фирме са седиштем у Краљеву.
На питање како би становништво Крупња могло да смањи негативан утицај локалне депоније Миловановић је предложио два начина: један је да становништво почне да селектује отпад и смањи количину отпада која се тренутно одлаже на депонији, а други да људи из овог краја активно буду информисани и да размишљају о промени свог понашања да, када се успостави рад регионалане депоније, што мање количине отпада предају тој депонији.
Душан Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa