Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
КОЦЕЉЕВА

ЗАСЕДАО ЛОКАЛНИ ПАРЛАМЕНТ

Прошле среде одржана је шеста седница Скупштине општине Коцељева на којој су верификоване одлуке претходно усвојене од стране Општинског већа. Одмах по усвајању дневног реда одборник опозиције Миољуб Милошевић изразио је негодовање због, како је рекао, достављеног материјала за седницу који је написан нечитко и нејасно, након чега је напустио салу.
Потом је уследило усвајање тачака по дневном реду међу којима и ребаланс овогодишњег буџета Општине. Основни разлог за измену и допуну је престанак рада ЈП “Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу“ од децембра месеца, чија планирана, а неутрошена средства у износу од преко 11,5 милиона динара се пребацују на одговарајуће позиције Општинске управе у оквиру које ће у будуће функционисати. Осим тога, према речима шефа Одсека за финансије Милете Ковачевића након пресека стања утврђено је да ће приходи бити већи за два милиона, те да се највеће повећање бележи код пореза на зараде. Сем тога, како је истакао Ковачевић, ни део планираних расхода се неће остварити у овој години, што је утицало на измене у локалној каси.
Одборници су на прошлонедељној седници разматрали и дали сагласност за измене финансијског плана ПУ “Полетарац“. Том приликом представник владајуће партије Јован Сенић изразио је задовољство што Коцељева има овакав вртић и позвао остале установе и предузећа да на примеру ове предшколске установе виде како се ради буџет.
- Имамо 20-ак конта на којима се бележи уштеда што је невероватно - сматра Сенић.
У оквиру допунских тачака локални парламент је најпре усвојио предлог Решења о давању сагласности на споразумно продужење радног односа директору Дома здравља “Др Даринка Лукић“ у Коцељеви др Верици Софранић која је потом именована за вршиоца дужности директора ове здравствене установе на шест месеци.
Весна Бошковић

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa