Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
Урнебесна хит комедија у Крупњу

ШКОЛА ЗА ЉУБАВНИКЕ

Комедија забуне водвиљског карактера, наизглед обични брачни проблеми, претвориће се у невиђене компликоване ситуације
Као што је и најављено, у суботу 19. новембра у великој сали Библиотеке „Политика“ изведена је хит комедија „Школа за љубавнике“. У главним улогама играли су: Милан Васић, Милан Калинић, Јелена Ракочевић, Александра Цуцић и Бојан Стојчетовић, глумац, режисер и сценариста, који је написао текст и режирао ову представу.
- Утисци су одлични. Мислим да је публика у Крупњу добро реаговала на представу. Први пут играм овде као глумац, али видим да је атмосфера типично позоришна, публика нормално реагује и за мене - освојили су прво место. Оно што је позитивно, односно није трагедија када се у љубави нешто догоди, је да се љубавне муке срећно заврше - истиче Бојан Стојчетовић глумац, режисер и сценариста.
Радња је смештена у Италију крајем педесетих година прошлог века. Муж и жена, јако успешни у свему што раде, упадају у брачну колотечину. Потреба да се из ње изађе по сваку цену, доводи до пар њихових одлука, које ће им променити животе. Наизглед обични брачни проблеми, претвориће се у невиђене компликоване ситуације, које ће на најкомичнији начин пробати да реше. Као што свака једначина има једну, или две непознате, тако се и у њиховом случају јављају три „непознате“, које им само додатно компликују ситуацију.
Крајње чудна служавка, кућни пријатељ адвокат, као и унајмљени професор, за још чуднију школу, потрудиће се да компликовано доведу у крајње замршено. А крајње замршено, у реално незамисливо. Нико од њих није оно што јесте, нити је оно што јесте, оно што они мисле. На бриљантан и комичан начин нас Милан Васић и Јелена Ракочевић, враћају у оно време, када је могуће било немогуће.
Према речима Милана Калинића ради се о комедији забуне водвиљског карактера, о правој комедији. Играју је већ годину дана и драго им је да су дошли и у Крупањ.
- Где год да смо играли добили смо сјајну повратну информацију од публике. У Македонији смо „развалили“ па ћемо поново наступити у Битољу, Скопљу и Штипу до краја новембра. Од фебруара планирамо гостовање у Шведској и Дубаију, Македонији и Републици Српској. У Швајцарској смо оборили рекорд по гледаности од свих српских представа које су гостовале - задовољно истиче Калинић.
- Лик који нема везе ни са мном ни са оним што сам до сада играо. Ово је нови изазов и зато уживам да играм ову представу. Наравно, и због својих колега и другара. Атмосфера је сјајна и ова улога је круна моје каријере када је у питању комедија - додаје Милан Васић један од главних глумаца у представи.
- Према нашим очекивањима ово није представа која ће се играти пет-шест месеци, него комад који ћемо можда играти до краја живота. Током новембра имали смо десетак представа што је, сложићете се, прилично имајући у виду да је углавном реч о гостовањима по Србији и шире.
Душан Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa