Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
Активности Црвеног крста Крупањ

БОЉЕ СПРЕЧИТИ

Предавања и едукације са циљем повећања безбедности у саобраћају, борби против насиља и болести зависности
Поводом обележавања „Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода“ чланови Црвеног крста Крупањ су у сарадњи са припадницима Полицијске станице Крупањ у четвртак, 24. новембра, у Средњој школи у Крупњу одржали предавање са циљем повећања безбедности у саобраћају и смањења саобраћајних незгода. Спроведена обука о пружању прве помоћи представља едукацију младих да правовремено реагују у случају незгоде, пруже прву помоћ на адекватан начин и тако смање евентуалне последице.
Обележавајући „Међународни дан борбе против насиља“ у петак, 25. новембра, волонтери Црвеног крста Крупањ су у ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ и Средњој школи у Крупњу извели радионице на тему вршњачке и емотивне едукације, као и предавања о насиљу у породици. Истог дана су у сарадњи са медицинским радницима патронажне службе Дома здравља у Крупњу приказали едукативни филм и са ученицима разговарали о борби против насиља.
Током ове недеље активности Црвеног крста Крупањ су усмерене на борбу против болести зависности (борба против пушења, наркоманије, алкохолизма и зависности од интернета), док за 1. децембар планирају обележавање „Светског дана борбе против сиде“.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa