Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
У ОШ „СТОЈАН НОВАКОВИЋ“ НА ЛЕТЊИКОВЦУ ОДРЖАНО ИНТЕРАКТИВНО ПРЕДАВАЊЕ

ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ

Екипа Хитне медицинске помоћи Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац протекле среде предочила је деци, узраста од првог до четвртог разреда, како ова служба реагује у хитним случајевима
У ОШ „Стојан Новаковић“ на Летњиковцу протекле среде одржано је едукативно предавање Службе Хитне помоћи Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац. Ученици од првог до четвртог разреда имали су прилику да после упознавања са овом службом погледају како се реагује када треба имобилисати повређеног, али и чути о правилима понашања у саобраћају ради своје безбедности. Најзанимљивији део малишанима било је упознавање са реанимобилом уз пуштање светлосне и звучне сигнализације.
- Кроз дружење са основцима покушали смо да им приближимо Службу Хитне медицинске помоћи, да им појаснимо шта ми радимо, које су наше обавезе као виталне службе Дома здравља, али и које су њихове обавезе у смислу одговорног понашања у саобраћају. Када се деси саобраћајна несрећа последице могу бити несагледиве, зато кроз овакав вид едукације најмлађих суграђана покушавамо да то сведемо на најмањи могући број. Надам се да смо данас успели да се приближимо нашим најмлађим суграђанима и да им покажемо како смо ми у ствари само обични људи који професионално раде необичан посао ““ изјавила је др Славица Дугоњић, начелница СХМП.
Као резултат добре сарадње са Хитном медицинском помоћи Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац ОШ „Стојан Новаковић“ уврстила је у свој четворогодишњи план предавање на тему „Саобраћајни трауматизам деце и њихова безбедност у саобраћају“
- Ово је јако занимљив начин да се деца упознају са овако битним стварима. Нарочито прваци који крећу у школу и који се укључују у редован саобраћај. Презентација која је приказана овде јако је релевантна за њихове године. Наравно ту је и посета кола Хитне помоћи која ће њима уприличити додир са послом којим се баве наше цењене колеге ““ рекла је Јелена Шобић, помоћник директора школе.
По речима прим. др Снежане Бојић, помоћника директора Дома здравља, ова установа води рачуна о најмлађим основношколцима што је показало и ово превентивно предавање на тему њихове безбедности и онога што их може задесити у саобраћају.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa