Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО „ЦЕР“ УЧЕСТВОВАЛО У ТРАДИЦИОНАЛНОЈ АКЦИЈИ ЛАЈКОВЧАНА

СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

У организацији Планинарско-смучарског друштва „Ћира“ из Лајковца, 26. новембра, реализована традиционална акција „Стазама Колубарске битке“. Међу петсто учесника, из двадесет осам друштава широм Србије, учешће су узели и чланови Планинарског друштва „Цер“. Њих двадесет осам на челу са председником Млађаном Војтом, уз двочлану екипу шабачког Удружења „Церски марш“, успешно је савладало стазу дугу осамнаест и по километара.
- Стаза коју смо прешли од Лајковца, преко археолошког налазишта Анине, Спомен костурнице и манастира Ћелије, преко брда Човка и Врапче брда, где се налази споменик Димитрију Туцовићу, па поново до Лајковца, спада у категорију лаких. Време нас је послужило тако да смо сви били задовољни како успешно савладаном стазом, тако и организацијом. По бројности смо били други, одмах после Планинарског друштва „Челик“ из Смедерева. Организатор је свим друштвима уручио захвалнице за учешће ““ рекао је Живан Жика Николић, члан Планинарског друштва „Цер“ коме је домаћин доделио Захвалницу за допринос планинарству.
У манастиру Ћелије учесници су, после кратког подсећања на историју овога краја и учешћа наших предака у Првом светском рату кроз сценске приказе, које је извела драмска уметница Биљана Ђуровић, и окрепљени топлим чајем и куваном ракијом, наставили до хотела у Лајковацу где је послужен ручак.
Учесници су се растали са обећањем да ће и наредне године доћи како би од заборава отргли славну историју својих предака.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa