Инфо

25. новембар 2010.25. нов 2010.
У ШАПЦУ ОБЕЛЕЖЕН ВЕК ОД ОСНИВАЊА ДРУШТВА ПРИЈАТЕЉА ФРАНЦУСКЕ

ВЕЛИКИ ПАРИЗ У МАЛОМ ПАРИЗУ

Како је француска култура постала образац понашања. Кад је Париз постао престоница светске културе. Какав је Париз био у 18. веку. Колико до Шапчана допире чињеница да је пре сто година формирано Друштво Француске
Дани француске културе у Шапцу били су прилика да се посетиоци ове манифестације упознају са историјом, архитектуром, обичајима, модом и, уопште, начином живота људи из ове велике земље у протеклих неколико векова. Управо то је период кад је Француска израстала у светску силу, а Париз престоница светске културе и образац развоја људског стваралаштва у свим областима од архитектуре, музике, књижевности, сликарства, до гастрономије и моде.
О развоју таквог Париза, који је кроз 18. век израстао у светски „град светлости“, Шапчанима је у среду, 17. новембра говорила Милица Винавер Ковић. У холу Библиотеке шабачке, где је предавање одржано, поштоваоцима француске културе Милица Винавер Ковић занимљивим и садржајним предавањем, које су пратили видео записи, представила је бурну истроију Париза у 18. веку.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa