Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
УСВОЈЕН ДРУГИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА
ДЕВЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

УСВОЈЕН ДРУГИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Девета седница Скупштине града одржана у понедељак, а на дневном реду било је 39 тачака. Најважније одлуке које су се нашле пред одборницима биле су ребаланс буџета и ревидирање стратегије одрживог развоја
Ребаланс буџета је, како је наведено, рађен због измене законских прописа. Није дошло до повећања прихода или расхода, него до прерасподеле средстава.
Опозиција је, пре свега, имала замерку на то што је прво усвојен буџет за 2017. годину, а онда ребаланс за 2016.
- Када је у септембру био први ребаланс буџета и када је градска власт рекла да је дефицит 260 милиона динара, ми смо упозоравали да ће на крају године бити између 300 и 500 милиона динара. Планирани приходи буџета мањи су за 404 милиона и то је резултат ове власти, рекао је повереник Српске напредне странке Александар Пајић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, је истакао да су промене искључиво књиговодствене природе.
- Ушли смо у реорганизацију нашег јавног система и у спајање одређених предузећа и реформу управе. Да би то могло да се деси на одговарајући начин, потребно је да се измене одређене финансијске позиције. Треба да се ускладе преузете обавезе јавних предузећа која се спајају и која престају да постоје, рекао је градоначелник.
Као најважнију тему заседања градоначелник је истакао Стратегију одрживог развоја града Шапца са акционим планом 2017 – 2020. Овом Стратегијом су предвиђена три кључна пројекта за следећу годину: израда новог Кванташа, Сава Парк и проширење Северозападне радне зоне.
Већина одборника дала је подршку Стратегији управљања ризицима града Шапца. Сврха ове стратегије је побољшање способности остваривања стратешких циљева града, кроз управљање претњама и приликама, као и стварање окружења које доприноси већем квалитету, делотворности и резултатима у свим активностима и на свим нивоима.
Међу значајнијим тачкама био је и избор новог директора ЈП за управљање грађевинским земљиштем. Уместо Владимира Недељковића именован је Милан Васић, за вршиоца дужности ове функције. Поред тога, за в.д. директора Међуопштинског историјског архива именован је Давор Станојевић.
Досадашњи вршиоци дужности директора Центра за стручно усавршавање и Дома здравља “Др Драга Љочић” Татјана Марковић Топаловић и др Бранко Бујковић именовани су за директоре ових установа.
Усвојена је Процена угрожености од елементарних непогода и других несрећа.
Такође, дата је сагласност на Одлуку о матичним подручјима града Шапца. Тиме су одређена матична подручја за која се воде матичне књиге.
Изменом и допуном одлуке о јавним паркиралиштима родитељи новорођене деце са пребивалиштем на територији града Шапца, моћи ће бесплатно да паркирају на јавним паркиралиштима у периоду од месец дана.
Једном од одлука која се нашла пред одборницима регулисана је и накнада трошкова превоза од куће до школе за ученике из социјално угрожених породица.
Објекти Синагоге и дела Зграде културе Мишар дати су на коришћење Народном музеју у Шапцу.
Подела љубави
Директор Дома здравља “Др Драга Љочић”, Бранко Вујковић, са говорнице је похвалио рад министра здравља др Златибора Лончара. После овога за говорницу је изашао Александар Пајић који је изјавио да је ово први пут да неко из владајуће већине говори позитивно о раду неког из републичке Владе и захвалио се Вујковићу.
Након њих за говорницу је изашао и градоначелник који је рекао да му је драго што је дошло до “поделе љубави” и да је лепо видети их да сарађују.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa