Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
ПОДРШКА РАЗВОЈУ СЕЛУ
ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО МЕТЛИЋ

ПОДРШКА РАЗВОЈУ СЕЛУ

У протеклом периоду град Шабац у развој Метлића и побољшање услова живота у овом месту уложио је више од 75 милиона динара
Можда Метлић има два центра и две школе, али за развој овог, али и сваког другог села неопходна је подршка свих структура власти, како локалних, тако и републичких. У поцерском селу три четвртине од 334 домаћинства живи од пољопривредне производње, те је свака подршка аграру више него добродошла.
- Град Шабац је у претходном периоду уложио више од 75 милиона динара у Метлић, највише у инфраструктуру, путеве, уређење каналске мреже и пољопривреду. Посебно сам поносан када видим да је село чисто, јер се редовно односи смеће. Моја обавеза као градоначелника да је чујем идеје мештана свих месних заједница, било да живе на селу или у граду. Они најбоље знају на шта треба да се троши новац и како они виде своје место у годинама које долазе, истакао је приликом посете Метлићу градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
После поплава пре две године, у овом селу рађено је много на чишћењу каналске мреже.
- Очишћено је корито реке Добраве и канали „Сисавци“. Река Добрава уређена је у дужини од 2,5 километара, узводно према Криваји и низводно према Накучанима. Добрава спада у водотокове првог реда, који су у надлежности државе, али се нажалост до пре две године, нико није бавио тим проблемом. Захваљујући разумевању градоначелника Зеленовића, издвојена за средства из буџета Града Шапца за ову намену, чиме су спречене штете на пољопривредном земљишту, рекао је Живојин Мандић, члан Савета МЗ Метлић.
Реконструкција две школе у селу, изградња локалних путева, моста и јавне расвете само су неки од послова које је град Шабац, сам или заједно са месном заједницом реализовао у овом селу.
- Похвалио бих и добру сарадњу са Дирекцијом за пољопривреду, захваљујући чему је ископано доста бунара. Имамо конкретне планове за следећу годину, да се уреде некатегорисани путеви и да се настави чишћење канала који су у близини њива, рекао је Драгић Павловић, члан Савета МЗ Метлић.
О плановима за даљи развој села, градоначелник Шапца интензивно ће са мештанима Метлића разговарати и у наредном периоду.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa