Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
ПОНОС ШАПЦА И СРБИЈЕ
УСПЕХ ГИМНАЗИЈАЛАЦА НА 13. ИНТЕРНАЦИОНАЛНОЈ ЈУНИОРСКОЈ НАУЧНОЈ ОЛИМПИЈАДИ У ИНДОНЕЗИЈИ

ПОНОС ШАПЦА И СРБИЈЕ

Од шест медаља, по три сребрне и бронзане, пола освојили Шапчани
На недавно завршеној 13. Интернационалној јуниорској научној олимпијади, која је одржана на Балију у Индонезији, почетком децембра, шесторо ученика из Србије освојило је по три сребрне и бронзане медаље. Међу награђенима нашло се и троје Шапчана. Давид Милинковић, ученик првог разреда Шабачке гимназије, освојио је сребрну медаљу, док су Милици Дамјановић и Душану Мишковићу, ученицима београдске Математичке гимназије, припале бронзане медаље.
Најзначајније научно јуниорско такмичење ове године окупило је рекордан број учесника и то шездесет три шесточлане екипе из свих крајева света. Током седам дана њих и око четиристо у веома јакој конкуренцији показивало је своје знање решавајући задатке и полажући тестове из физике, биологије и хемије.
Поред Давида сребрне медаље за Србију освојили су Игор Павловић из Београда и Богдан Рајков из Новог Сада, а бронзану Михаило Милошевић из Београда.
Успеху шабачких ученика, поред њихових професора и личног знања и залагања, допринео је и проф. Шабачке гимназије Горан Станојевић који води Школу физике „Фотон“.
Олимпијска екипа Србије стигла је протеклог понедељка после тридесетчасовног лета. Због свега онога што су прошли током такмичења, уложеног напора и исцрпљујућег пута, Шабачка гимназија свог сребрног ученика наградила је петодневним одсуством из школе. Како сазнајемо за Давида Милинковића биће уприличен свечани дочек наредне седмице, највероватније 22. децембра.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa