Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
УСПЕХ МЕРЕН ЗНАЊЕМ
МЕДИЦИНСКА ШКОЛА „ДР АНДРА ЈОВАНОВИЋ“ ПРОСЛАВИЛА СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА ПОСТОЈАЊА

УСПЕХ МЕРЕН ЗНАЊЕМ

Обележавање јубилеја отпочето протеклог понедељка хуманитарним акцијама „Помоћ Народној кухињи“ и „Фармацеутикус кремус за најмлађе“ у организацији Ученичког парламента и запослених. Наставило се у уторак Свечаном академијом, а у среду посетом помоћника министра спорта Снежане Клашња
По старини трећа, а по квалитету једна од најбољих медицинских школа у Србији, шабачка Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ прославила је седамдесет година рада и образовања младих. Како то и приличи будућем позиву ученици су протеклог понедељка организовали хуманитарне акције „Помоћ Народној кухињи“ и „Фармацеутикус кремус за најмлађе“.
- Медицинска школа традиционално од 2010. године већ седми пут успешно организује и спроводи хуманитарну акцију „Помоћ народној кухињи“. Овога пута прикупљено је више од пола тоне намирница које ћемо донирати. Могу да кажем да смо поносни јер се велики број ученика укључује и доноси своје производе, а наравно, резултат је видљив. Велику подршку имамо и од Секције фармацеутских техничара „Фармацетикус кремус“ који од продаје својих производа део новца издвајају за пакетиће деци којима ће они несумњиво бити најпотребнији у новогодишњим празницима – изјавила је Александра Гајић, председница Ученичког парламента.
Прикупљене намирнице и средства намењена за куповину новогодишњих пакетића, добијена продајом козметичких препарата, предата су Фондацији „Хумано срце Шапца“.
- Цитирала бих Душана Радовића који је рекао: „Да ли људи могу да буду бољи? Могу наравно, неко мора да буде први“. Управо је Медицинска школа прва на пољу хуманости и доброчинства. Ми већ имамо дужи низ година сарадњу. Овом приликом хтела бих да се захвалим директору др Александру Пајићу, Хуманитарном тиму на челу са др Верицом Матовић и наравно, ученицима који су ово реализовали – рекла је Ружа Поповић, председница Фондације „Хумано срце Шапца“.
Поносан на своје ученике, и све оно што поред својих школских обавеза додатно остварују био је и директор др Александар Пајић.
- Наши ученици показују да сем добрих оцена у школи имају и оно што је јако битно за живот, а то је хуманост и то показују на делу – истакао је директор.
На Свечаној академији „Под кровом наше школе“, одржаној протеклог уторка, у свечаној сали Медицинске школе, присутни су имали прилику да погледају ретроспективу свега онога што се дешавало од формирања школе до данас, са освртом на њеног задужбинара др Андру Јовановића.
Већ наредног дана, у среду, школу је посетила и Снежана Клашња, помоћник министра спорта, која је том приликом изјавила да је шабачка Медицинска школа један од светлих примера развоја школског спорта.
- Резултати ученика, наставничког кадра и свих оних који раде са њима, а сигурно на неки начин и родитеља који такође помажу, издваја ову школу од осталих. Двадесет једна награда на републичком нивоу много говори. Што се тиче стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије у овој школи је тридесет седморо младих људи добило републичку или међународну награду. Од тога двадесет једну спортску. С друге стране, имали смо прилику да и у овој сали за физичко васпитање видимо младе људе који активно упражњавају спортски и здрав стил живота. Мени се чини да укупни образовни садржај који ова школа негује говори о једном развоју здравих стилова живљења који и јесу и спортски стилови живљења. Удружен васпитни рад у самој школи, струка којом се овде образују млада деца уз активне наставнике и заиста потенцијале деце доводи до изузетних врхунских резултата – изјавила је Снежана Клашња.

ИМПРЕСИВНА СПОРТСКА СТАТИСТИКА


Поред образовних успеха, ученици Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ могу се похвалити и спортским, поготово у последњих десетак година. На општинским првенствима освојили су сто шездесет пет медаља, од чега осамдесет златних. На окружним и међуокружним такмичењима освојено је преко осамдесет медаља, а на државним првенствима двадесет једна медаља – седам златних, пет сребрних и девет бронзаних.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa