Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ
ПОСЕТА ЗВАНИЧНИКА БРЈАНСКА БОГАТИЋУ

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

Делегација града Брјанска из Русије на челу са градоначелником Александром Анатољевичем Хлимаковим, посетила је прошлог викенда општину Богатић. Свечани пријем у име домаћина, приредио је председник општине Ненад Бесеровац са сарадницима.
То је уствари била узвратна посета руских званичника из губерније Брјанск, где су представници Мачванског округа и општине Богатић недавно боравили на Петом Словенском економском форуму. Том приликом градоначелник Брјанска и председник општине Богатић, потписали су протокол о сарадњи, који је овога пута “прерастао” у званичан уговор.
И овом приликом изражена је обострана спремност на сарадњу у разним областима (култура, спорт, образовање, економија). Домаћини су гостима показали више културно-туристичких, историјских и економских потенцијала овог краја.
Градоначелник Хлимаков је између осталог посетио Средњу школу у Богатићу и изразио спремност на размену и школовање мачванских ученика на њиховом врхунском пољопривредном универзитету. Промовисао је и уверење да ће руске инвеститоре привући економичност улагања средства у мачванску топлу воду и плодно земљиште, што како је потврдио председник богатинске општине Ненад Бесеровац, спада у велике економске потенцијале овог краја. Сусрету и разговорима присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Драгослав Милинковић. Он је изјавио да очекује конкретизацију договора у фебруару наредне године, када би овај крај требало да посети губернатор Брјанска. Оптимистичке прогнозе око предстојећих значајних руских инвестиција у овом крају изразио је и Радован Шобић, председник Одбора СНП у Шапцу и један од учесника састанка.
За ову руску делегацију домаћини су приредили богат културно забавни програм у свечаној сали “Боровић” који су извели чланови Фолклорног ансамбла “Ђидо” из Богатића, Мачвански хор, песници и певачи.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa